Stiri medicale

Ghid de comunicare pentru cresterea acceptarii programelor de vaccinare la copii

Data ultimei actualizari: 28/10/2013

bebeInstitutul National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a publicat Ghidul de comunicare pentru cresterea acceptarii programelor de vaccinare la copii. Ghidul are ca obiectiv principal sustinerea implementarii programelor de vaccinare la copii si este adresat profesionistilor din sanatate.

O mai buna comunicare intre medici si parinti

Principalele sectiuni ale programului vizeaza eficientizarea comunicarii dintre expertii in vaccinare si parintii, cei din urma necesitand sprijinul si informarea corecta asupra efectelor secundare si a riscurilor posibile in vaccinare.

Sectiunea adresata expertilor in vaccinare pune accentul pe:

  • Necesitatea actualizarii informatiilor despre vaccinare
  • Responsabilitatea de a furniza informatiile complete despre vaccinare
  • Administrarea in siguranta a vaccinurilor

Capitolul adresat parintilor subliniaza nevoia de informatie

  • Nevoia obtinerii de informatii complete de la medici despre vaccinarea copiilor
  • Informarea completa despre riscurile posibile in administrarea vaccinurilor
  • Accesul mai simplu si mai rapid la programele de vaccinare

Integrarea in programele de sanatate a populatiei dezavantajate social

Ghidul abordeaza si problematica populatiei dezavantajate social pentru a i se facilita accesul la programele de vaccinare.

In acest caz, se propune adaptarea sistemelor medicale si administrative astfel incat sa fie inclusa si populatia asa-numita “greu accesibila”.

Ghidul de comunicare pentru cresterea acceptarii programelor de vaccinare la copii ofera material si resurse de suport in vaccinare, instrumente utile in discutiile cu parintii, precum si perspective pentru promovarea programelor de vaccinare in media.

Ghidul poate fi consultat complet pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, www.insp.gov.ro/cnscbt/.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.