Gheorghita: Vom demara activitatea de vaccinare anti-Covid prin intermediul retelei primare de medicina de familie

30/03/2021

Gheorghita: Vom demara activitatea de vaccinare anti-Covid prin intermediul retelei primare de medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-vom-demara-activitatea-de-vaccinare-anti-covid-prin-intermediul-retelei-primare-de-medicina-de-familie/

In cursul lunii aprilie va incepe vaccinare anti-Covid si prin intermediul medicilor de familie, a anuntat presedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghita. El a precizat ca, din datele preliminare, rezulta o rata de participare de circa 50-55% din partea medicilor din asistenta medicala primara la aceasta activitate.

“Vom demara si activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din reteaua primara de medicina de familie. Maine urmeaza sa primim centralizarea de la nivelul fiecarui judet, insa din datele pe care noi le avem preliminare, ne asteptam la o rata de participare din partea colegilor din medicina de familie in jur de 50-55 la suta. Este posibil sa fie chiar mai mult, dar acestea sunt datele partiale. Asa incat un alt element care va duce la cresterea accesului persoanelor la campania si la centrele de vaccinare va fi operationalizarea anumitor centre de vaccinare, cu sprijinul marilor operatori economici, care si-au aratat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare chiar in incinta unitatilor, prin reteaua cabinetelor de medicina muncii si a cabinetelor medicale cu care se afla in relatie contractuala”, a declarat, marti, Dr. Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, intr-o conferinta de presa transmisa public.

Medicul militar a mai adaugat ca un medic de familie ar putea ajunge sa vaccineze 100 de persoane pe saptamana.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare anti-covid la medicul de familie, vaccinare la medicii de familie

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Monica Solomon says:

    Cred ca ori este o gluma,ori domnul Gheorghita este o persoana care este convinsia ca stam de pomana in cabinete. Avem cate 30 de pacienti pe zi,gravide,vaccinari copii. Cand isi imagineaza domnul Gheorghita ca mai putem face ce spune el?????Dar centrele de vaccinare pentru ce s-au infiintat?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19