Galati: Arestari in dosarul privind fraudarea sistemului asigurarilor de sanatate

05/02/2018

Galati: Arestari in dosarul privind fraudarea sistemului asigurarilor de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/galati-arestari-in-dosarul-privind-fraudarea-sistemului-asigurarilor-de-sanatate/


Magistratii Judecatoriei Galati au emis, vineri seara, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele a cinci persoane dintre cele sase retinute de procurori in dosarul privind fraudarea sistemului de asigurari de sanatate, au anuntat reprezentanti ai Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

Potrivit sursei citate, in urma deciziei instantei, o alta persoana a fost pusa sub control judiciar.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a reiesit ca, in perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, trei femei si trei barbati cu varste cuprinse intre 34 si 65 ani ar fi fraudat bugetul Casei de Asigurari de Sanatate Galati prin decontarea nelegala a unor servicii fictive de ingrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi facut pe baza unor dosare medicale intocmite in fals, cu implicarea unor functionari din cadrul CAS Galati. Acestia, cunoscand activitatile infractionale, ar fi acceptat primirea si inregistrarea dosarelor direct de la reprezentantii unor societati comerciale, contrar normelor metodologice care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, realateaza Agerpres.

Reamintim ca joi, 120 de politisti galateni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, au efectuat 67 de perchezitii domiciliare, in urma carora s-au descoperit si ridicat de la mai multe locatii apartinand unor medici sumele de 195.582 de lei, 4.680 de euro, 905 dolari si 100 de lire sterline, asupra carora au fost instituite masuri asiguratorii.

De asemenea, au fost puse in executare 43 de mandate de aducere, persoanele in cauza fiind conduse la sediul IPJ Galati pentru audieri. Prejudiciul in acest dosar se ridica la aproximativ 1.400.000 lei, mai scrie sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: