Stiri medicale

Fumatul interzis in spatiile publice

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

De la 1 ianuarie 2013 fumatul va fi interzis in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru cei mici, sau universitati.

De asemenea, patronii restaurantelor care vor permite fumatul in interiorul localurilor trebuie sa interzica accesul minorilor. Conform noii legi antifumat, care ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2013, fumatorii isi vor mai putea aprinde tigarile doar in baruri, cluburi, discoteci sau cantine. Conform statisticilor furnizate de Studiul Global asupra Tutunului la Adulti, in Romania existau anul trecut 4,84 milioane de fumatori. Studiul in Populatia Generala privind prevalenta cosumului de droguri la nivel national, realizat de Agentia Nationala Antidrog (ANA) si  cuprins in Raportul National privind situatia drogurilor in Romania 2011, arata ca tutunul cauzeaza anual moartea a peste sase milioane de oameni, dintre care peste cinci milioane sunt fumatori si fosti fumatori.
In Romania, 15% dintre decese sunt cauzate de fumat, dintre care 24% in cazul barbatilor si 6% in cazul femeilor. Noua lege impotriva fumatului a fost intocmita la cererea Uniunii Europene.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.