Fumatul, alcoolismul si obezitatea provoaca 60% din decese la nivel mondial

28/05/2013

Fumatul, alcoolismul si obezitatea provoaca 60% din decese la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fumatul-alcoolismul-si-obezitatea-provoaca-60-din-decese-la-nivel-mondial/

poza consecinte fumatConsumul de alcool, fumatul si obezitatea sunt principalele cauze care determina decesul prematur la nivel mondial – peste 60% din cazurile de deces, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pentru combaterea acestor boli netransmisibile, dar extrem de grave, Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat luni, 27 mai 2013, un “Plan pentru prevenirea si controlul maladiilor netransmisibile”. Aceasta strategie se bazeaza pe noua obiective “voluntare”, prin care li se solicita tarilor interesate de program sa elaboreze programe nationale pentru prevenirea, controlul si ameliorarea factorilor de risc responsabili pentru aparitia acestor boli: obiceiuri alimentare nesanatoase, lipsa exercitiilor fizice.

Consumul de alcool si tutun, precum si excesul de greutate provocat de un stil de viata dezordonat si nesanatos determina boli cronice precum: hipertensiune arteriala, diabet si cancer si cauzeaza in fiecare an 36 de milioane de decese, numar c ear putea ajunge la 55 de milioane in anul 2030, in cazul in care nu sunt luate masuri de profilaxie.

Sursa stire: Agerpres/EFE

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: