Fumatul afecteaza si sanatatea dintiilor si a gingiilor

12/04/2012

Fumatul afecteaza si sanatatea dintiilor si a gingiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fumatul-afecteaza-sanatatea-dintiilor-gingiilor/

Pe langa efectele nocive asupra organismului, fumatul afecteaza si sanatatea dintiilor si a gingiilor. Fumatorii sunt predispusi la formarea placii bacteriene care duce la imbolnavirea gingiilor. Acestea sunt afectate pentru ca fumatul produce o lipsa a oxigenului la nivelul celulelor, asa ca gingiile inflamate nu se mai vindeca. Studiile in domeniu arata ca placa bacteriana la fumatori avanseaza mai repede decat la nefumatori.

Modificarea de culoare a dintilor datorita ingredientelor din compozitia tigarilor este un alt efect al fumatului. Culoarea dintilor se modifica din alb in galben-maroniu pe parcursul anilor. Exista paste de dinti speciale pentru fumatori care albesc dintii, nu ataca smaltul dentar si va pot ajuta sa scapati de petele inestetice de pe suprafata dentara. Dezavantajul este ca sunt mai abrazive decat cele normale, asa ca trebuie sa le folositi cu grija. Medicul dentist va poate ajuta sa alegeti pasta de dinti cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

De asemenea, este recomandat sa efectuati controale periodice la medicul dentist pentru a putea constata starea de sanatate de la nivelul cavitatii bucale. El este capabil sa va examineze mucoasele orale si poate face alte investigatii in detaliu. Totodata, va poate ajuta sa intrati in contact cu organizatii care va pot ajuta sa va lasati de fumat.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Certificatul verde Covid, obligatoriu pentru accesul la unele activitati

Sanitas: Angajatii din asistenta sociala sunt in continuare tinta Guvernului

Bani pentru salariile restante ale personalului medical din centrele de vaccinare

Proiect: Angajatii din institutiile publice sa faca dovada vaccinarii, testarii