Stiri medicale

A fost lansat primul medicament 3 in 1 impotriva problemelor cardiace

Data ultimei actualizari: 02/03/2015

pastileVineri, 27 februarie 2015, la Madrid a fost prezentat primul medicament 3 in 1, care cumuleaza efectul a trei produse farmaceutice, pentru prevenirea unei recidive in cazul persoanelor care au suferit un infarct miocardic.

Codidianul El Pais relateaza ca acest tratament a fost aprobat in Europa si va putea fi folosit de pacientii din Spania, dar si de cei din America Latina

Noul medicament creat in Spania are efect anticoagulant, contra colesterolului si a cresterii tensiunii arteriale. Costul acestuia este de zece euro pe luna pentru fiecare pacient.

In urma unui parteneriat public-privat si a unei investitii de aproximativ 50 de milioane de euro, poli-medicamentul ar urma sa fie comercializat in urmatorii patru ani in 90 de tari.

De altfel, producatorii au anuntat ca vor face eforturi pentru a diminua pretul pastilei, astfel incat sa fie accesibila mai ales pacientilor din tari in care veniturile sunt mici.

“Din 100 de infarcturi, 80 se produc in aceste state”, a precizat Valentin Fuster, directorul centrului de cercetari.

Se estimeaza ca in SUA, unde 30 % dintre persoanele care au suferit un infarct si au o noua criza in urmatorii cinci ani, prin administrarea noului medicament se vor evita doua treimi din cazurile de recidiva.

Uniunea Europeana va finanta cu 6 milioane de euro un studiu care sa evalueze eficienta acestui tratament.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.