Forum pentru farmacisti: Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania

17/05/2013

Forum pentru farmacisti: Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/forum-pentru-farmacisti-viitorul-farmaciei-comunitare-independente-din-romania/

poza tratament medicamentosCompania de comunicare medicala Houston NPA alaturi de Europharm Distributie anunta organizarea primei editii a Forumului Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania. Evenimentul in premiera va avea loc pe 7 si 8 iunie 2013, la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov si se adreseaza farmacistilor detinatori de farmacii independente din toata tara. Manifestarea este creditata EFC.

Obiectivele Forumului „Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania”: facilitarea schimbului de experienta si generarea de idei pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare independente din Romania

 • prezentarea modelului farmaciilor independente din diverse tari europene
 • informarea despre primele initiative de organizare ale farmaciilor romanesti independente cu scopul de a reabilita imaginea farmacistului in ochii pacientului
 • crearea de oportunitati de networking si socializare, atat intre participanti, cat si cu vorbitorii;
 • dezvoltarea strategiilor pentru ca farmaciile comunitare independente din Romania sa faca pasul necesar de la „supravietuire” catre “profit si competitivitate”, catre profesionalism si etica de inalta clasa, implicare in comunitate, informarea corecta a pacientilor
 • prezentarea unor notiuni de management si marketing farmaceutic care pot constitui solutii pentru iesirea din criza de indentitate a farmaciilor independente.

Invitatii speciali ai Forumului vin din Belgia: farm. Guy Devillé, detinator de farmacie timp de 43 de ani si presedinte onorific al primului grup belgian de farmacisti independenti Dynaphar, alaturi de farm. Liana Lazarica, membru al celulei de conferinte Dynaphar si detinator de farmacie timp de 16 ani.

Subiecte abordate in cadrul Forumului „Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania:

 • modelul de organizare a farmaciilor independente in Belgia
 • perspective asupra farmaciilor comunitare din Anglia
 • prezentare Ethica – grupul farmaciilor independente
 • primii pasi in modernizarea farmaciei independente romanesti
 • branding-ul: o necesitate a farmaciei independente
 • noutati in legislatia farmaceutica
 • de unde bate vantul schimbarii pentru farmaciile comunitare independente
 • managementul farmaciei de circuit deschis
 • studiu de caz-de la farmacia “din colt” la farmacia unei comunitati.  

Farmacia comunitara independenta este intr-o perioada de declin, amenintata de factori externi si interni, fiind nevoie de o interventie imediata a fiecarui farmacist detinator de farmacie comunitara independenta. Europharm Distributie este un promoter al nevoii de dezvoltare a farmaciei independente, iar acest demers este unul care se alatura proiectelor din anii anteriori care au vizat farmacistii independenti. Cu ocazia acestui Forum facilitam schimbul de informatii intre farmaciiile comunitare independente din Romania, oferind o perspectiva globala despre statutul si initiativele farmaciilor independente in Europa. Intelegem ca dincolo de relatia comerciala, pentru ca farmacia independenta sa reziste, sa fie competitiva si solida financiar, este nevoie ca farmacistii din farmacia comunitara sa se dezvolte continuu.” a explicat Viorel Vodita, Marketing Manager Europharm Distributie.

Intrebat despre tema principala a acestui Forum (viitorul farmaciei independente), farm. dr. Robert Ancuceanu a declarat: Este greu sa faci predictii, mai ales despre viitor“, ar fi spus Niels Bohr. Asta nu impiedica meteorologii sa faca predictii si nici restul lumii sa le dea atentie. E greu sa prezici viitorul farmaciei in lume si mai ales in Romania, dar nu imposibil. Intelegand mutatiile in domeniul recepturii, perspectivele distributiei online a medicamentelor, ale dezvoltarii de noi competente in domeniul farmaciei, asteptarile sociale de la profesia de farmacist, putem intelege macar in parte viitorul nostru profesional. Iar daca vrem sa-l stim complet, trebuie sa nu uitam ca „cea mai buna cale de a prezice viitorul consta in a-l inventa“.

Taxa de participare la Forumul „Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania este de 220 lei/farmacist si include: accesul la sesiunile de lucrari, cazare 1 noapte (7/8 iunie), o masa de pranz, o cina, doua pauze de cafea, kitul de eveniment (mapa, ecuson, agenda si pix, diploma EFC).  

Numarul total al participantilor este limitat la 160 persoane. Detalii despre inscriere la: cristina.tache@houston.ro (0725 221 016) sau la nr. de tel/fax 021.317.09.43.

 

Material realizat de Houston NPA

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: