FormareMedicala.ro lanseaza cursul EMC “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic”

26/11/2013

FormareMedicala.ro lanseaza cursul EMC “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formaremedicala-ro-lanseaza-cursul-emc-abordarea-pacientului-hipertensiv-si-diabetic/

pacient hipertensiv si diabeticHipertensiunea arteriala este cel mai frecvent factor de risc in inducerea decesului prematur, fiecare crestere a valorii tensiunii arteriale peste limita normala crescand riscul de mortalitate cardiovasculara. Cu atat mai ingrijorator este faptul ca la nivel mondial prevalenta hipertensiunii arteriale este in crestere si se estimeaza ca pana in 2025 numarul bolnavilor cu HTA va ajunge la 1,56 miliarde. Un caz cu complicatii deosebite, severe si din pacate frecvente, il reprezinta pacientul in cazul caruia hipertensiunea arteriala este asociata cu diabetul zaharat. Aceste doua maladii sunt “sinergice” in potentialul lor de a agrava starea de sanatate a pacientilor, caci afecteaza organele importante, conducand in scurt timp la degradarea functiilor acestora si, implicit, la invaliditate sau deces prematur.

 

Plecand de la aceste aspecte ce ridica semne importante de ingrijorare din partea medicilor, FormareMedicala.ro – platforma de educatie medicala continua sub egida SNMF (Societatea Nationala de Medicina Familei) – a completat oferta de cursuri de educatie medicala continua gratuite disponibila online cu  “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic”, realizat in parteneriat cu compania Actavis.

 

Acest curs EMC se adreseaza medicilor de familie si trateaza detaliat problematica pacientilor afectati concomitent de hipertensiunea arteriala si de diabetul zaharat, afectiuni cronice extrem de grave si cu un potential letal semnificativ.

 

“Necesitatea acestui curs a aparut din practica medicala si se adreseaza medicilor practicieni, abordand o problema importanta si frecvent intilnita in activitatea zilnica. Crestera duratei de viata a populatiei,   a frecventei  ingrijoratoare a  diabetului zaharat si asocierea factorilor majori de risc cardiovascular reprezinta argumente ale acestei prezentari. O buna cunoastere a mecanismelor implicate in afectarea cardiovasculara a pacientului hipertensiv si diabetic permite un diagnostic precoce si o conduita terapeutica eficienta, cu diminuarea complicatiilor. Atitudinea terapeutica va tine cont de diferitele grupuri populationale, de asocierea comorbiditatilor, adresindu-se fiecarui pacient , a subliniat prof. dr. Minerva Muraru, coordonatorul cursului “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic”.

 

Structura cursului de educatie medicala continua “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic”, creditat cu 8 puncte EMC, urmareste sa puna la dispozitia medicului de familie resursele informationale de baza pentru intelegerea si diagnosticarea corecta a asocierii dintre HTA si diabetul zaharat, astfel incat profesionistii din medicina primara sa fie insotiti in lupta impotriva acestor maladii de o baza solida de cunostinte. Cursul EMC “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic” evidentiaza si explica impactul pe care cele doua tulburari il au asupra morbiditatii cardiovasculare si cerebrovasculare, prezinta mecanismele patogenice comune care stau la baza proceselor de afectare cardio-vasculara si metabolica si ofera solutii si recomandari care sa ajute medicul de familie in diagnosticarea precoce, precum si in tratamentul eficient al acestor pacienti.

 

Decesele si invaliditatile determinate de bolile cardio si cerebrovasculare reprezinta o adevarata problema de sanatate publica, pe care trebuie sa o tratam cu atentia cuvenita. Noi, in calitate de medici de familie, ne aflam in prima linie in lupta dusa pentru profilaxie si tocmai de aceea trebuie sa cunoastem in detalii secretele acestor boli tacute, dar care cauzeaza daune irecuperabile organismului. Este de datoria noastra sa cunoastem informatiile de ultima ora privind ingrijirea si tratamentul pacientului hipertensiv si diabetic, pentru ca doar asa ii putem creste sansele la o viata mai buna si mai indelungata”, a subliniat dr. Rodica Tanasescu – Presedinte al SNMF – motivatia realizarii acestui curs de educatie medicala continua.

Cursul “Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic” este disponibil online si gratuit, pe platforma FormareMedicala.ro.

 

Contact: Comunicare&PR: Anamaria Blanaru
anamaria.blanaru@datacentersolutions.ro; Telefon: 021.321.47.37
www.formaremedicala.ro

http://www.facebook.com/formaremedicala
http://www.twitter.com/FormareMedicala

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicală.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familiei in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

 

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

 

Despre Actavis:

 Actavis Romania este parte a grupului global Actavis, Inc.(NYSE:ACT), lider mondial in randul companiilor internationale de farmaceutice integrate, al treilea cel mai mare producator de medicamente generice din lume. Compania este axata pe dezvoltarea, productia si distributia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor si a produselor inovative. In Romania, compania este reprezentata de Actavis Sales&Marketing (comercializarea si promovarea produselor din portofoliul Actavis pe piata din Romania) si Sindan Pharma/Actavis Operations (unitatea de productie pentru medicamente oncologice si exportul acestora spre peste 60 de piete externe). Pentru mai multe informatii referitoare la activitatea Companiei va rugam sa vizitati website-ul global la adresa www.actavis.com si pe cel local la adresa www.actavis.com.ro.

 

Despre Data Center Solutions:

Data Center Solutions – implementatorul portalului FormareMedicala.ro este o companie cu peste 8 ani experienta in proiecte IT de telemedicina, sisteme de eLearning, aplicatii mobile si strategii interactive de comunicare.

 Mai multe pe http:www.datacentersolutions.ro

 

Resurse comunicat de presa

 

 Foto: Sigla SNMF – Societatea Romana de Medicina Familiei

 Foto: Sigla FormareMedicala.ro – Platforma de cursuri online

 Foto: Sigla Actavis

 Foto: Dr. Rodica Narcisa Tanasescu, Presedinte SNMF, medic primar MF, formator MF, Bucuresti

  Foto: Prof. Dr. Minerva Muraru, medic primar Medicina Interna si Cardiologie

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: