FormareMedicala.ro – 6 luni de perfectionare prin cursuri online gratuite dedicate medicilor de familie

27/10/2011

FormareMedicala.ro – 6 luni de perfectionare prin cursuri online gratuite dedicate medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formaremedicala-ro-6-luni-de-perfectionare-prin-cursuri-online-gratuite-dedicate-medicilor-de-familie/

In primele 6 luni de la lansare, portalul FormareMedicala.ro are peste 3600 de membri, medici de familie din intraga tara, dintre care 2500 s-au inregistrat pentru a studia cel putin unul dintre cursurile gratuite disponibile, iar 700 au sustinut deja examenul online. In afara de Bucuresti, judetele cu cei mai multi medici de familie care participa la programele de educatie medicala continua disponibile pe www.formaremedicala.ro sunt Constanta, Iasi, Cluj si Mures.

Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, explica: „Acest proiect desfasurat sub egida SNMF urmareste imbunatatirea serviciilor medicale oferite pacientilor prin cresterea competentelor profesionale. Impactul cursurilor Formare Medicala este major, acestea fiind unice in Romania: sunt dedicate medicilor de familie, prezinta materialele stiintifice in contextul activitatii de cabinet si au un grad de interactivitate ridicat care sustine procesul de invatare prin animatii, exercitii si  studii de caz.

Ca urmare a succesului inregistrat in primele 6 luni, a fost deja planificata lansarea de noi cursuri de educatie medicala continua (EMC) destinate medicilor de familie ce trateaza subiecte de interes precum hiperplazia benigna de prostata, astmul, psoriazisul sau vaccinologia. Noile cursuri vor veni in completarea celor disponibile.

Faptul ca peste 25% din numarul total de medici de familie din tara au ales deja sa se perfectioneze online prin intermediul cursurilor Formare Medicala reprezinta confirmarea calitatii deosebite a acestora si a interesului medicilor pentru acumularea de cunostinte medicale de actualitate.” a declarat dr. Tanasescu.

Programul de educatie medicala continua FormareMedicala.ro este un proiect lansat in Martie 2011 sub egida Societatii Nationale de Medicina a Familei. Prin intermediul programului, medicii de familie isi cresc competentele profesionale in arii variate de patologie si obtin puncte EMC, cursurile fiind creditate de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Pentru a putea profesa, medicii de familie din tara noastra trebuie sa fi acumulat minimum 200 de puncte EMC in ultimii 5 ani, dintre care minimum o treime din cursuri.

 

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societații Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familie in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

 

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: