Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7%

19/03/2013

Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fondurile-alocate-medicinii-de-familie-vor-fi-marite-cu-107/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, 18 martie a.c., ca in 2013 vor fi platite arierate in valoare de 3,5 miliarde de lei, acestea reprezentand datoriile facute de unitatile sanitare in perioada 2009-2012. Astfel, pentru 2014 vor mai ramane de platit arierate in valoare de aproximativ un miliard de lei.

In ceea ce priveste Contractul cadru, ministrul a declarat ca va intra in vigoare incepand cu 1 aprilie a.c. De asemenea, Eugen Nicolaescu a mai afirmat ca va fi modificat si Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7 %, cele alocate medicinii de ambulatoriu vor creste cu 51%, in timp ce fondurile destinate programelor nationale derulate de CNAS vor fi marite cu 18,6%. Vor fi marite si sumele alocate centrelor multifunctionale, cu 40,5%, in timp ce fondurile dedicate ingrijirii medicale la domiciliu vor creste cu 64,1%.

Vom incerca sa facem o norma mai stricta si pentru unitatile de primire urgente, astfel incat sa nu se mai interneze aici decat atunci cand protocoalele terapeutice o cer”, a declarant Eugen Nicolaescu la intalnirea cu senatorii PSD. 

Cu aceeasi ocazie, ministrul a mai afirmat ca in contextul in care o anumita parte din polita de asigurare poate fi deductibila fie din impozitul pe venit, fie din cel pe profit,  o asigurare privata de sanatate poate fi motivanta atat pentru angajator, cat si pentru angajat.

Totodata, ministrul Sanatatii a mai afirmat ca intentioneaza sa faca economie prin reducerea birocratiei, si nu a numarului de paturi din spitale, precum si prin reducerea anumitor activitati neperformante din Ministerul Sanatatii.

In ceea ce priveste strategia nationala de sanatate, Eugen Nicolaescu a precizat ca este probabil sa fie realizata pana in toamna si ca pentru prima data, va fi construita de jos in sus. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: