Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7%

19/03/2013

Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fondurile-alocate-medicinii-de-familie-vor-fi-marite-cu-107/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, 18 martie a.c., ca in 2013 vor fi platite arierate in valoare de 3,5 miliarde de lei, acestea reprezentand datoriile facute de unitatile sanitare in perioada 2009-2012. Astfel, pentru 2014 vor mai ramane de platit arierate in valoare de aproximativ un miliard de lei.

In ceea ce priveste Contractul cadru, ministrul a declarat ca va intra in vigoare incepand cu 1 aprilie a.c. De asemenea, Eugen Nicolaescu a mai afirmat ca va fi modificat si Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Fondurile alocate medicinii de familie vor fi marite cu 10,7 %, cele alocate medicinii de ambulatoriu vor creste cu 51%, in timp ce fondurile destinate programelor nationale derulate de CNAS vor fi marite cu 18,6%. Vor fi marite si sumele alocate centrelor multifunctionale, cu 40,5%, in timp ce fondurile dedicate ingrijirii medicale la domiciliu vor creste cu 64,1%.

Vom incerca sa facem o norma mai stricta si pentru unitatile de primire urgente, astfel incat sa nu se mai interneze aici decat atunci cand protocoalele terapeutice o cer”, a declarant Eugen Nicolaescu la intalnirea cu senatorii PSD. 

Cu aceeasi ocazie, ministrul a mai afirmat ca in contextul in care o anumita parte din polita de asigurare poate fi deductibila fie din impozitul pe venit, fie din cel pe profit,  o asigurare privata de sanatate poate fi motivanta atat pentru angajator, cat si pentru angajat.

Totodata, ministrul Sanatatii a mai afirmat ca intentioneaza sa faca economie prin reducerea birocratiei, si nu a numarului de paturi din spitale, precum si prin reducerea anumitor activitati neperformante din Ministerul Sanatatii.

In ceea ce priveste strategia nationala de sanatate, Eugen Nicolaescu a precizat ca este probabil sa fie realizata pana in toamna si ca pentru prima data, va fi construita de jos in sus. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie din Braila vor primi gratuit masti chirurgicale

Cadre medicale infectate cu Covid-19 in fiecare judet din tara

In judetul Suceava si in Bucuresti sunt cele mai multe cazuri de infectie cu Covid-19

Daca medicul de familie indruma pacientul catre ambulatoriu, pe perioada starii de urgenta nu este necesar biletul de trimitere

SNMF face precizari despre birocratia si noua legislatie legata de procedura de eliberare a concediilor medicale