Fonduri insuficiente pentru tratarea tuberculozei

19/03/2013

Fonduri insuficiente pentru tratarea tuberculozei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fonduri-insufficiente-pentru-tratarea-tuberculozei/

poza fonduri sanatateIn fiecare an vor lipsi 1,24 miliarde de euro din fondurile internationale destinate luptei impotriva tuberculozei, mai ales in cazul tarilor cu venituri foarte mici, au afirmat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dr. Margaret Chan si directorul executiv al Fondului Mondial al luptei impotriva SIDA, tuberculozei si malaria, Mark Dybul.

Conform estimarilor realizate de organizatiile din sanatate, sunt necesare 1,3 miliarde de dolari anual pentru asigurarea unui tratament eficient impotriva formei multirezistente de tuberculoza. In acest sens si organizatiile internationale de sanatate atrag atentia asupra faptului ca fondurile pentru lupta impotriva tuberculozei trebuie marite, astfel incat sa fie redus riscul de raspandire a formelor de TBC cu tulpini rezistente la mai multe medicamente.

Formele de tuberculoza cu radacini rezistente la medicamente reprezinta o amenintare serioasa la nivel global, in lume existand 630.000 de astfel de cazuri. Mai mult decat atat, in 2011 tuberculoza a cauzat 1,4 milioane de morti, cel mai afectat continent fiind Africa. Totusi, ingrijorarile expertilor din domeniu vizeaza si  Europa de Est. “Daca nu actionam imediat, costurile ar putea creste. Alternativa este sa investim acum sau sa platim pentru totdeauna”, a afirmat dr. Dybul. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: