Fonduri europene pentru Institutul Cantacuzino

08/09/2017

Fonduri europene pentru Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fonduri-europene-institutul-cantacuzino/

Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat, la inceputul sedintei de Guvern de joi, ca pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Totodata, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Marcel Ciolacu, ministru interimar al Apararii, sa continue demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino in subordinea MApN.

“Domnul Ciolacu, va rog frumos in perioada de interimat de la Ministerul Apararii sa continuati demersul inceput cu domnul ministru Bodog pentru Cantacuzino, cu atat mai mult cu cat doamna comisar european ne-a spus ca putem gasi si o solutie de finantare, aproximativ 100 de milioane de euro, din fonduri europene pentru utilarea la nivel de varf a acestui institut”, a spus Tudose in sedinta de Guvern, potrivit Agerpres.

La randul sau, Marcel Ciolacu a aratat ca actul normativ referitor la Institutul Cantacuzino ar urma sa fie prezentat. “In sedinta urmatoare, (…) o sa fie actul normativ. Am vorbit si eu cu domnul ministru al Sanatatii si mi-a dat vestea cea buna”, a precizat Ciolacu.

Dupa o intalnire avuta joi cu comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, premierul Tudose a anuntat ca Executivul a primit “un ajutor nesperat” din partea Comisiei Europene pentru Institutul Cantacuzino.

“Ramane de mutat in zona militara, dar si cu o finantare de la Uniunea Europeana”, a declarat Tudose.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice