Focar de hepatita virala acuta de tip A in Targoviste

26/07/2013

Focar de hepatita virala acuta de tip A in Targoviste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-de-hepatita-virala-acuta-de-tip-a-in-targoviste/

hepatitaa13 cazuri de hepatita virala acuta de tip A au fost semnalate in Targoviste. Lipsa surselor suficiente de apa curenta, a canalizarii, absenta unor conditii decente de trai au cauzat aparitia focarului de infectie cu hepatita virala acuta de tip A.

Care sunt cauzele aparitiei focarului de infectie

In cartierul Romlux unde s-au semnalat cele 13 cazuri de hepatita virala acuta de tip A, toate la copii, locuiesc aproximativ 600 de persoane.

Principalii factori care au cauzat imbolnavirea celor 13 copii au fost probleme de alimentare cu apa curenta, canalizarea, probleme de igiena.

“La fata locului sunt probleme cu alimentarea fiecarei familii cu apa curenta, sunt cateva surse de apa curenta, cismele, care nu sunt suficiente pentru acei locuitori. De asemenea nu exista canalizare. Acum nu mai ploua, dar zilele trecute apele uzate erau aruncate pe rigola stradala sau in curte. Acestia sunt, la randul lor, factori care intretin focarul in aceasta comunitate”, a declarat Gabita Neagu, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Dambovita.

Ce masuri a luat Directia de Sanatate Publica

Persoanele care au luat contact cu focarul de infectie  sunt sub observatie.

In acelasi timp, au fost vaccinati copiii intre 0-18 ani.

23 de persoane au fost vaccinate, urmand ca in zilele urmatoare alte 24 de persoane sa fie vaccinate.

A cui este responsabilitatea focarului de infectie de la Targoviste?

Chiar si in urma masurilor luate, problemele principale raman in cazul persoanelor care locuiesc in cartierul periferic din Targoviste unde s-a semnalat focarul de infectie cu hepatita virala acuta de tip A.

Conditiile scazute de trai afecteaza in mod direct populatia si determina aparitia unor astfel de focare de infectie. Cu toate acestea, primaria arunca intreaga responsabilitate pe reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

“Acolo este o mare problema, sunt multi care stau abuziv, sunt zone in care nu se poate intra, nici macar cei de la Electrica sau de la gaze pentru a-I racorda sau pentru a-I debransa. Aparitia focarului de hepatita din zona Romlux apartine si este de responsabilitatea totala a DSP”, a precizat Gabriel Boriga, primarul municipiului Targoviste.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: