Arafat: Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie

30/01/2017

Arafat: Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fisele-pacientilor-nu-vor-mai-fi-completate-pe-hartie/

stetoscop7-min

Incepand cu 1 martie va fi implementat la nivel national sistemul digital de raportare pentru SMURD, unitati de primiri urgente (UPU) si serviciile judetene de ambulanta.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta  din cadrul MAI a declarat ca sunt foarte multe tari in care nu se mai foloseste hartia nici pe ambulante, nici in UPU-uri, ci se folosesc doar raportari digitale.

“Sistemul digital de raportare este deja utilizat, rata de raportare la SMURD depasind 90%, la ambulanta mai avem zone in care nu se raporteaza complet, doar partial, iar la unitati de primiri urgente iarasi partial. Suntem inca in faza de testare si incercam ca, pana la sfarsitul lunii februarie, sa il folosim ca sistem principal de raportare. Incercam ca, de la 1 martie, sa ajungem catre oprirea utilizarii hartiei in sistem, vom scoate treptat hartia, si vom folosi doar sistemul digital de raportare. Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie. Nu suntem primii care facem acest lucru, sunt foarte multe tari in care nu se mai foloseste hartia nici pe ambulante, nici in UPU-uri, ci se folosesc doar raportari digitale. Sper ca acest sistem sa intre in utilizare maxima din martie, sper sa putem reusi cel putin pe o parte, daca nu total sa intram 100% pe sistemul digital.”, a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

Tot el a precizat ca datele obtinute vor permite managerierea sistemului conform unor informatii concrete, stiintifice, nu numai dupa perceptii care nu sunt corecte intotdeauna.

De asemenea, el a mai subliniat ca sistemul de raportare digitala este implementat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) printr-o finantare europeana.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Hotarare privind nivelul alocatiilor de hrana din unitatile sanitare publice

Peste 950 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare, in Romania

Varianta indiana a coronavirusului, descrisa drept dublu mutanta, starneste ingrijorare

Prioritatile noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Mihaila: Vom transmite Guvernului o OUG prin care sa facilitam vaccinarea la medicul de familie