Arafat: Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie

30/01/2017

Arafat: Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fisele-pacientilor-nu-vor-mai-fi-completate-pe-hartie/

stetoscop7-min

Incepand cu 1 martie va fi implementat la nivel national sistemul digital de raportare pentru SMURD, unitati de primiri urgente (UPU) si serviciile judetene de ambulanta.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta  din cadrul MAI a declarat ca sunt foarte multe tari in care nu se mai foloseste hartia nici pe ambulante, nici in UPU-uri, ci se folosesc doar raportari digitale.

“Sistemul digital de raportare este deja utilizat, rata de raportare la SMURD depasind 90%, la ambulanta mai avem zone in care nu se raporteaza complet, doar partial, iar la unitati de primiri urgente iarasi partial. Suntem inca in faza de testare si incercam ca, pana la sfarsitul lunii februarie, sa il folosim ca sistem principal de raportare. Incercam ca, de la 1 martie, sa ajungem catre oprirea utilizarii hartiei in sistem, vom scoate treptat hartia, si vom folosi doar sistemul digital de raportare. Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie. Nu suntem primii care facem acest lucru, sunt foarte multe tari in care nu se mai foloseste hartia nici pe ambulante, nici in UPU-uri, ci se folosesc doar raportari digitale. Sper ca acest sistem sa intre in utilizare maxima din martie, sper sa putem reusi cel putin pe o parte, daca nu total sa intram 100% pe sistemul digital.”, a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

Tot el a precizat ca datele obtinute vor permite managerierea sistemului conform unor informatii concrete, stiintifice, nu numai dupa perceptii care nu sunt corecte intotdeauna.

De asemenea, el a mai subliniat ca sistemul de raportare digitala este implementat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) printr-o finantare europeana.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi