Finantarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanta pentru angajatii din Sanatate (M.O.)

02/09/2022
Finantarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanta pentru angajatii din Sanatate (M.O.)

Finantarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanta pentru angajatii din Sanatate (M.O.)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/finantare-de-la-bugetul-de-stat-a-voucherele-de-vacanta-pentru-angajatii-din-sanatate-m-o/

Foto: Federatia Sanitas

Ordonanta de modificare a Legii 95/2006 prin care voucherele de vacanta pentru mai multe categorii de angajati din Sanatate sunt finantate de la bugetul de stat, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Este vorba de beneficiari precum: angajati care-si desfasoara activitatea in UPU/CPU, rezidenti, salariati care lucreaza in cabinete de medicina sportiva, de medicina legala, de planning familial, TBC, LSM, personal care desfasoara activitate de cercetare stiintifica precum si cei care lucreaza in programe tip HIV/SIDA sau programe pentru distrofici.

Potrivit actului normativ:

La articolul 100 alineatul (7), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„a) cheltuieli cu personalul incadrat sau cu contract individual de munca cu timp partial pentru efectuarea garzilor care desfasoara activitatea in UPU/CPU in mod nemijlocit, inclusiv cele aferente voucherelor de vacanta;”.

13. La articolul 100 alineatul (8), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„a) cheltuieli de personal propriu unitatii de primire a urgentelor care participa la interventii SMURD, inclusiv cele aferente voucherelor de vacanta;”

“Odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 37/31 august 2022, toti acestia au dreptul sa primeasca vouchere de vacanta finantate din bugetul de stat. Federatia SANITAS va face tot ceea ce este necesar pentru ca autoritatile sa-si indeplineasca atributia legala de a asigura finantarea acestor vouchere. Totodata, va continua demersurile pentru ca TOATE categoriile de salariati din Sanatate sa beneficieze de acelasi drept de care se bucura si ceilalti angajati bugetari – vouchere de vacanta finantate din bugetul de stat.”, a precizat Federatia Sanitas intr-un comunicat de presa.

Ordinul a fost publica in Monitorul Oficial Partea I nr. 857 din 31 august 2022 si poate fi consultat AICI.

 

Etichete: voucherele de vacanta, vouchere de vacanta angajati sanatate, sanitas

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Rodica Brumaru says:

    Bună ziua! Sunt angajată in sănătate, pe post de liftier, deci personal auxiliar. Aș dori să știu dacă am dreptul la vaucere de vacanță, menționand ca am primit o singură data in anul 2018 in luna decembrie. Suntem in 2022, lucrez la spitalul județean Valcea, toate spitalele din județ au primit vauchere numai spitalul județean nu. De ce se face discriminare intre angajatii spit jud si ceilalți angajati ai celorlalte spitale? Nu avem toți același drepturi sau s-a lăsat acordarea vaucherelor la latitudinea ordinatorului de credit. Mulțumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: