Stiri medicale

Finantare americana pentru telemedicina romaneasca

Data ultimei actualizari: 07/09/2012

In vederea implementarii sistemului de telemedicina si telecomunicatii in domeniul asistentei medicale primare in zone rurale, isolate, Ministerul Sanatatii a primit din partea Agentiei Americane pentru Comert si Dezvoltare suma de 422.786 de dolari.

Astazi,la sediul Ambasadei SUA  a fost semnat Acordul de finantare dintre USTDA si Ministerul Sanatatii  de catre  dl. Duane BUTCHER, adjunctul sefului Misiunii Diplomatice SUA si dl  dr. Raed ARAFAT, subsecretar de stat in  Ministerul Sanatatii.

Finantarea ne va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate care sa ne evidentieze imbunatatirile ce se pot aduce asistentei medicale din zonele rurale, greu accesibile. Nu suntem la prima colaborare in acest sens cu partea americana, mai avem un proiect pilot implementat in zona Deltei Dunarii, care functioneaza de cateva luni si prin care am facut legatura dintre 10 cabinete medicale din sate izolate la spitalul judetean din Tulcea”, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed ARAFAT.

Sistemul actual de telemedicina  priveste, in special,  relatia dintre ambulantele de urgenta si spitale. Dupa Bucuresti si Tg. Mures, in prezent, in sistemul sanitar se testeaza al treilea sistem  de telemedicina care este la Iasi si prin care sunt conectate 30 spitale din zona Moldovei. Sistemul poate fi aplicat si cabinetelor medicale din zonele rurale care pot fi conectate la centrele de receptie a datelor medicale din spitalele judetene.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.