Federatia “Solidaritatea Sanitara”, despre cadrele afectate de SARS-CoV-2: asistente medicale: 50,15%, medici: 16,80

15/10/2020

Federatia “Solidaritatea Sanitara”, despre cadrele afectate de SARS-CoV-2: asistente medicale: 50,15%, medici: 16,80

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-solidaritatea-sanitara-despre-cadrele-sanitare-afectate-de-sars-cov-2-asistente-medicale-5015-medici-1680/

Federatia „Solidaritatea Sanitara” solicita Guvernului, in mod public, sa oblige institutiile abilitate in a colecta si publica datele corecte si complete privind impactul COVID-19 asupra lucratorilor din sanatate.

Potrivit Federatiei, informatiile eronate conduc la decizii gresite.

“Din moment ce datele detinute de institutiile statului privind numarul total de lucratori infectati sunt gresite, nivelul de protectie de care beneficiaza aceste persoane poate fi dedus cu usurinta”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Federatia „Solidaritatea Sanitara” transmite, conform celei mai bune estimari posibile la ora actuala, ca distributia pe categorii profesionale a infectarii lucratorilor din sanatate cu SARS-CoV-2 este urmatoarea:

– Asistentele medicale: 50,15%
– Infirmiere: 18,82%
– Medici: 16,80
– Ingrijitoare: 1%
– Alte categorii profesionale: 12,58%.

“Eficienta protectiei si recunoasterii meritelor lucratorilor din sanatate depinde de capacitatea de a culege informatiile corecte privind impactul COVID-19 asupra salariatilor din sanatate. Pentru a asigura in mod public datele corecte Federatia „Solidaritatea Sanitara” (prin intermediul proiectului derulat in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Sociala „Solidaritatea”, finantat de FSSR), desfasoara actiunea continua de culegere, organizare si prezentare publica a datelor relevante”, mai scrie in comunicatul transmis joi.

Potrivit documentului, aceasta este o parte importanta a strategiei de informare publica derulata de FSSR pe intreaga perioada a pandemiei COVID-19.

NOTA: Calculul a fost facut luand in considerare informatiile colectate pe Platforma de monitorizare a impactului COVID-19 asupra lucratorilor din sanatate: https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/ Datele au fost obtinute prin extrapolarea distributiei cunoscute la numarul total de salariati infectati SARS-CoV-2.

Etichete: cadre medicale sars-cov-2, cadre sanitare coronavirus, personal medical covid, federatia solidaritatea sanitara

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ionut says:

    Tocmai au marit unele salarii din administratie cu 15%,

    Problema este criza economica, nu mai sunt bani, maririle vor fi doar pe hartie, vor fi amendate de inflatie.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela