FDA va lua o decizie privind autorizarea unui medicament impotriva Alzheimer

12/06/2023
FDA va lua o decizie privind autorizarea unui medicament impotriva Alzheimer

FDA va lua o decizie privind autorizarea unui medicament impotriva Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-va-lua-o-decizie-privind-autorizarea-unui-medicament-impotriva-alzheimer/

Expertii dintr-un comitet al Agentiei americane pentru alimente si medicamente (FDA) dezbat o posibila recomandare in vederea autorizarii pe piata americana a noului medicament dezvoltat impotriva maladiei Alzheimer de companiile Esai si Biogen, informeaza Reuters.

Leqembi a primit aprobarea in procedura accelerata din partea FDA in ianuarie 2023 datorita abilitatii sale de a elimina placile toxice de proteine amiloide din creier. Specialistii din sanatate se asteapta ca FDA sa ia o decizie in privinta autorizarii traditionale a acestui medicament pana pe 6 iulie, relateaza si Agerpres.

Expertii FDA au anuntat ca un studiu clinic de faza avansata realizat de compania Eisai a aratat ca Leqembi a incetinit declinul cognitiv cu 27% la pacienti diagnosticati cu o forma timpurie de Alzheimer, parand sa confirme astfel beneficiile medicamentului si fara sa ridice noi probleme de siguranta.

Autorizarea regulata ar face din Leqembi primul medicament din clasa lui care actioneaza prin eliminarea placilor lipicioase de amiloide din creier si care atinge acest jalon de reglementare.

Etichete: medicament impotriva Alzheimer, FDA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: