FDA a autorizat al doilea booster al vaccinurilor anti-Covid Pfizer si Moderna

30/03/2022
FDA a autorizat al doilea booster al vaccinurilor anti-Covid Pfizer si Moderna

FDA a autorizat al doilea booster al vaccinurilor anti-Covid Pfizer si Moderna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-autorizat-al-doilea-booster-al-vaccinurilor-anti-covid-pfizer-si-moderna/

Agentia pentru alimente si medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat al doilea booster pentru doua dintre vaccinurile anti-Covid bazate pe tehnologia ARN mesager.

Este vorba de vaccinurile Pfizer/BioNTech si Moderna, iar administrarea este autorizata pentru persoanele care prezinta o scadere a imunitatii, informeaza Reuters.

Acest al doilea rapel trebuie sa fie administrat la cel putin patru luni dupa doza precedenta si are scopul de a oferi o protectie mai mare impotriva formelor severe de COVID-19 si impotriva riscului de spitalizare, relateaza si Agerpres.

De asemenea, FDA a autorizat cel de-al doilea booster si pentru persoanele cu sisteme imunitare compromise – cu varste de peste 12 ani in cazul vaccinului Pfizer si cu varste de peste 18 ani in cazul vaccinului Moderna.

Potrivit surselor citate, FDA a precizat ca a analizat datele dintr-un studiu clinic din Israel pentru a lua aceasta decizie. Datele de siguranta primite de la 700.000 de persoane care au primit al doilea booster nu au prezentat motive de ingrijorare, a mai adaugat agentia americana.

In Romania, pana in prezent, doar un sfert dintre romanii care au fost vaccinati cu doua doze de vaccin anti-Covid si-au facut-o si pe cea de-a treia.

In context, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat ca nu e momentul ca in tara noastra sa se discute despre o recomandare privind a patra doza de vaccin impotriva virsusului SARS-CoV-2.

Etichete: al doilea booster vaccin anti-covid, a patra doza de vaccin anti-covid, FDA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: