Falimentul, un viitor foarte probabil pentru sistemul sanitar din Giurgiu

01/12/2011

Falimentul, un viitor foarte probabil pentru sistemul sanitar din Giurgiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/faliment-sistem-sanitar-giurgiu/

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la situatia sistemului de sanatate din judet, conform Agerpres, agentie citata de Pagina Medicala. Dupa cum a declarat Dumitru Beianu, sistemul se afla aproape de faliment dupa ce numarul de paturi existente in judet a fost redus, din nou.

“Vreau sa va spun ca printr-un nou ordin s-a redus numarul de paturi in spitalele din judet de la 737 la 619 ceea ce inseamna o scadere dramatica in conditiile in care noi si asa eram in judet intr-un echilibru instabil din acest punct de vedere si primul meu impuls este sa cred ca in anul 2012 Spitalul Judetean va fi in stare inevitabila de faliment si ma declar extrem de ingrijorat de viitorul sistemului sanitar din judet”, a tinut sa precizeze Dumitru Beianu.

Garda de Interventie Ghimpati, mutata in cladirea fostului spital din localitate

Pe de alta parte, Consiliul Judetean Giurgiu a preluat in administrare fosta cladire a Spitalului din localitatea Ghimpati, judetul Giurgiu, in vederea amenajarii Garzii de Interventie Ghimpati aflata in pericol de desfiintare dupa ce fostul imobil in care aceasta a functionat a fost retrocedat proprietarului.

“Garda de Interventie Ghimpati ofera servicii pentru un numar de 50.000 de locuitori, are in raza de actiune aproape noua mii de hectare de padure si peste 43.000 de hectare de teren agricol, precum si o iesire pentru interventii la trei drumuri nationale, iar desfiintarea acesteia in urma retrocedarii imobilului in care a functionat ar pune in pericol toate aceste obiective. Am analizat impreuna cu ISU Giurgiu si Consiliul Local Ghimpati posibilitatea de a salva aceasta unitate de interventie in situatii de urgenta si a rezultat ca putem realiza acest lucru prin mutarea acesteia in fosta cladire in care a functionat pana de curand spitalul din Ghimpati, desfiintat in urma noilor prevederi legale”, a conchis Dumitru Beianu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: