Extragerea colecistului, premiera la Centrul Medical Nova Vita din Targu Mures

06/07/2011

Extragerea colecistului, premiera la Centrul Medical Nova Vita din Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/extragerea-colecistului-premiera-la-centrul-medical-nova-vita-din-targu-mures/

Premiera medicala in Transilvania. O echipa de specialisti din cadrul Centrului Medical Nova Vita din Targu Mures a efectuat o interventie chirurgicala de extragere a colecistului. Medicii au fost coordonati de catre directorul medical al unitatii spitalicesti, dr. Dragos Popa, informeaza Agerpres.

“Interventia reprezinta o noutate prin tehnica abordata, si anume extragerea colecistului printr-o incizie minima de 1,5 centimetri, care se efectueaza la nivelul regiunii ombilicale.

Aceasta interventie este derivata din tehnica laparoscopica, care prevede extragerea colecistului prin realizarea a patru incizii minime la nivelul abdomenului”, anunta reprezentantii centrului medical intr-un comunicat de presa.

Operatia asigura, pe langa vindecarea si integrarea rapida a pacientului in activitatile sociale, si lipsa cicatricelor la nivelul peretelui abdominal, interventia fiind mascata de cicatricea ombilicala.

“Interventia efectuata astazi (5 iulie, n. red.) a durat 60 de minute si a fost efectuata de o echipa condusa de dr. Dragos Popa. Pacienta in varsta de 76 de ani se simte bine si dupa doar 24 de ore se va putea externa”, se mai arata in comunicat.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice