Stiri medicale

Expertii decid daca vor folosi medicamente experimentale pentru pacientii cu Ebola

Data ultimei actualizari: 07/08/2014

whoDupa ce un medic misionar si o asistenta medicala, ambii infectati cu virusul Ebola, au fost tratati cu un nou ser, iar starea lor de sanatate s-a ameliorat,  expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) iau in considerare posibilitatea ca astfel de tratamente experimentale sa fie folosite la o scara mai larga.

Virusul Ebola a cauzat peste 1000 de decese pana in prezent

Autoritatile la nivel mondial sunt in alerta avand in vedere ca pentru acest virus nu exista vaccin si nici tratament.

Serul care le-a fost administrat medicului si asistentei medicale se poate realiza, momentan, doar in cantitati mici, necesitand o durata mare de timp din cauza recombinarilor genetice complexe pe care le implica.

OMS: Ne aflam intr-o situatie neobisnuita cu aceasta epidemie

“Ne aflam intr-o situatie neobisnuita cu aceasta epidemie. Avem o boala cu o rata mare de mortalitate si niciun tratament sau vaccin dovedit”, a declarat Marie-Paule Kieny, OMS.

In prezent, nu exista un tratament recunoscut pentru Ebola, ci optiuni experimentale

Pentru a evalua un nou medicament, acesta trebuie sa fie testat pe o serie de pacienti umani, incepand de la un nivel redus, pentru a vedea daca medicamentul este sigur.

Tratamentul administrat celor doi americani fusese testat inainte doar pe animale. Acesta consta in administrarea de anticorpi monoclonali care inactiveaza virusul Ebola.

Expertii reamintesc ca virusul se transmite prin contactul direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.