Executivul a definit rolul Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate

16/06/2015

Executivul a definit rolul Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/executivul-a-definit-rolul-autoritatii-nationale-de-management-al-calitatii-in-sanatate/

parlamentGuvernul a stabilit componenta, atributiile, modul de organizare si functionare ale Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS).

Acesta hotarare  vine in continuarea OUG nr. 11/2015, prin care s-a infiintat ANMCS, prin reorganizarea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

Astfel, noua autoritate va trebuie sa evalueze in vederea acreditarii nu doar spitalele, ci toate unitatile sanitare care sunt definite ca fiind entitati, cu sau fara personalitate juridica, al caror obiect de activitate il constituie acordarea asistentei medicale, la orice nivel al acesteia.

De asemenea, actul normativ adoptat de catre Executiv stabileste scopul, obiectivele si atributiile principale ale ANMCS, defineste termenii si sintagmele utilizate in cadrul procesului de acreditare si detaliaza notiunile de evaluare, reevaluare, acreditare, reacreditare si monitorizare, ciclu de acreditare sau perioada de acreditare.

Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate elaboreaza procedurile, standardele si metodologia de acreditare a unitatilor sanitare dupa consultari cu Casa Nationale de Asigurari de Sanatate,  cu Colegiul Medicilor din Romania si  cu altor asociatii profesionale, stiintifice, civice si patronale ce activeaza in domeniul medical.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular