Executiv: Demararea programului de investitii in infrastructura medicala

09/07/2024
Executiv: Demararea programului de investitii in infrastructura medicala

Executiv: Demararea programului de investitii in infrastructura medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/executiv-demararea-programului-de-investitii-in-infrastructura-medicala/

Guvernul a aprobat demararea programului de investitii in infrastructura medicala, proiect in valoare de 13,25 miliarde de lei.

Potrivit reprezentantilor Executivului, prin noua hotarare de Guvern, au fost stabilite modalitatile de lansare a ghidurilor de finantare si de depunere a cererilor, derularea proceselor de evaluare, selectia proiectelor, implementarea si monitorizarea acestor proiecte. Acestea sunt detalii tehnice si proceduri care vin in intampinarea comunitatilor locale, a unitatilor sanitare publice si parteneriatelor intre autoritatile si institutiile publice locale care solicita finantari din acest program.

Programul se va derula pana in anul 2030, iar cu ajutorul lui vor fi realizate noi spitale orasenesti, municipale si municipale de urgenta, vor fi dotate unitati medicale, vor fi derulate lucrari de modernizare si de reabilitare a unitatilor sanitare, lucrari de conectare la cladiri existente si dotarea pentru digitalizarea si tranzitia la energie verde a acestei infrastructuri imobiliare din domeniul medical.

“Valoarea maxima ce va putea fi alocata prin acest program este dupa cum urmeaza: 2 miliarde de lei pentru spitale judetene, spitale de urgenta, spitale cu monospecialitate, 350,5 milioane lei pentru spitale municipale si spitale municipale de urgenta si 250 de milioane de lei pentru spitale orasenesti. Finantarea programului va fi asigurata din fonduri nationale si din fonduri externe, inclusiv prin programul operational pentru sanatate si prin PNRR”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin.

Etichete: investitii in infrastructura medicala, spitale noi, guvern

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: