Eveniment EMC | Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala

26/01/2024
Eveniment EMC | Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala

Eveniment EMC | Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eveniment-emc-abordarea-multidisciplinara-a-pacientului-cu-probleme-de-sanatate-mintala/

Intr-un context social de crestere acute a nevoilor de sanatate mintala a populatiei, mai ales ca urmare a pandemiei COVID-19, profesionistii din domeniu au nevoie mai mult decat oricand sa se intalneasca si sa vorbeasca despre abordarea multidisciplinara a pacientilor.

Conferinta “Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala”, coordonata de Prof. Dr. Doina Cozman si de catre Dr. Camelia Bakri, se adreseaza medicilor de familie, medicilor psihiatri, dar si profesionistilor din alte specialitati.

Evenimentul se va desfasura online, marti, 30 ianuarie 2024, incepand cu ora 13:00, si promoveaza cresterea calitatii actului medical printr-o echipa mixta de medici de familie, psihologi si psihiatrii. De asemenea, este creditat cu 5 puncte EMC.

Programul conferintei este unul divers si de maxima actualitate, cu lectori si speakeri ce vor pune audienta la curent cu cele mai recente provocari si necesitati din aceasta perspectiva.

Va invit sa participati la aceasta rara ocazie de a dezbate provocarile din domeniul sanatatii mintale. Declinul cognitiv, cresterea incidentei despresiei, a tulburarile de somn, migrenele sau provocarile noilor substante psihoactive, sunt realitati cat se poate de actuale si urgente. Participarea la conferinta “Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala” va fi un castig pentru fiecare dintre noi. In lucrarile conferintei vom aborda subiecte precum: sanatatea mintala si traumele colective, cum facem fata cresterii adresarilor catre serviciile de psihiatrie in contextul pandemiei SARS-CoV2, lupta antidrog, precum si managementul complicatiilor psiho-sociale. Vom avea alaturi de noi colegi din alte discipline, pentru a creiona o abordare cu adevarat multisiciplinara.” – Prof. Doina Cozman, medic primar Psihiatrie, Prof. UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Avem nevoie sa conlucram cu colegii medici pshiatri, pentru o abordare cat mai actuala a acestor tulburari de sanatate mintala. Conferinta “Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala” este cel mai bun prilej de a ne pune la curent cu cele mai recente provocari si necesitati din aceasta perspectiva. Sanatatea mintala este o prioritate si trebuie sa o tratam ca atare. La aceasta editie vom afla ‘la cald’ cele mai recente date si statistici din Romania in ceea ce priveste depresia si, de asemenea, vom trece in revista cele mai noi scheme de tratamente aplicabile in cabinetele noastre” – Dr. Camelia Bakri, medic primar Medicina de Familie, Coordonator Grupul de Lucru Sanatate Mintala (SNMF).

Abordarea multidisciplinara a pacientului cu probleme de sanatate mintala” este un eveniment organizat de Alianta Romana de Preventie a Suicidului (ARPS), pe platforma Medacces. Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Institutul National de Sanatate Publica (INSP) sunt parteneri stiintifici ai conferintei.

Programul conferintei poate fi vazut AICI.

Inscrierile se pot face AICI.

Etichete: sanatate mintala, conferinta medici de familie, conferinta medici psihiatri, conferinta EMC

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: