Eugen Nicolaescu: Controale in spitale publice din 1 martie 2014

05/02/2014

Eugen Nicolaescu: Controale in spitale publice din 1 martie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eugen-nicolaescu-controale-spitale-publice-din-1-martie-2014/

poza ministerul sanatatiiIn perioada 1 martie – 31 mai 2014 se va realiza o actiune ampla de control in toate unitatile sanitare publice vizand, in principal, conditiile igienico-sanitare. In cazul in care deficientele sanitare sesizate nu pot fi rezolvate se va dispune chiar inchiderea acelor unitati, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Controalele nu vor fi doar actiuni de constatare

Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca, in acest caz, controalele nu vor avea ca obiectiv sesizarea neregulilor, ci modificarea, unde este cazul, a managementului curateniei in unitatile spitalicesti.

“Nu imi doresc ca aceste actiuni sa reprezinte doar controale de constatare a unor situatii care se intampla in spitalele publice din Romania, ci imi doresc ca ele sa reprezinte o schimbare fundamentala in managementul curateniei aplicat de managerii de spitale, si, in acelasi timp, o schimbare de mentalitati”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Controale incrucisate la spitalele judetene de urgenta si institute

In perioada 24-31 martie 2014, vor fi realizate actiuni de control la spitalele de urgenta si la institute. Rezultatele controalelor vor fi transmise printr-un raport pana pe 7 aprilie 2014.

“Concomitent, in perioada 1 aprilie-31 mai 2014 se vor efectua actiuni de recontrol, pentru a verifica conditiile igienico-sanitare si modalitatea de respectare a masurilor dispuse, iar la sfarsitul fiecarei luni din perioada de recontrol (aprilie si mai) toate directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor transmite MS rapoarte intermediare ale actiunii de recontrol”, a precizat ministrul Sanatatii.

Actiunile de control vizeaza conditiile igienico-sanitare, blocul alimentar, preventia infectiilor nosocomiale, modul de aprovizionare cu material de curatenie si produse biocide, precum si gestionarea deseurilor sanitare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: