Epidemie de rujeola din Romania – Reactia Grupul de Vaccinologie

21/09/2016

Epidemie de rujeola din Romania – Reactia Grupul de Vaccinologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemie-de-rujeola-din-romania-reactia-grupul-de-vaccinologie/

cazuri rujeola UEIn primele opt luni ale acestui an, Romania a inregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeola in 23 de judete. 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeola a fost inregistrat zilele trecute, dar asteapta confirmarea finala.
Comparativ cu anul 2015, cresterea este mai mult decat alarmanta. In tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeola si niciun deces.

Ministerul Sanatatii condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmultirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an.
In Romania, in ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.

Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub varsta de 1 an, adica sub varsta la care se efectueaza vaccinarea impotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acesti copii au murit inutil si fara sens. Intr-o comunitate cu acoperire optima a vaccinarii, toti copii sub 1 an sunt protejati de asa numitul efect de protectie de grup.

Mai simplu, cei trei copii decedati ar fi putut fi protejati prin neaparitia rujeolei la copiii mai mari, trecuti de varsta de vaccinare, daca acestia ar fi fost vaccinati.

Apelul Ministerului Sanatatii catre parinti este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sanatatea copiilor. In zonele afectate, Institutul National de Sanatate Publica recomanda vaccinarea copiilor la varsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la varsta normala de 1 an.

Distributia cazurilor pe judete:

 – la granita dintre judetele Bistrita Nasaud si Cluj (219 cazuri)
 – in judetul Mures(145 cazuri)
 – in judetul Arad (113 cazuri din care 2 decese la copii cu varsta sub 1 an)  
 – in judetul Timis(71 cazuri din care 1 deces la copil cu varsta sub 1 an)  
 – in judetul Suceava (27 cazuri)  
 – in judetul Brasov (33 cazuri)  
 – in judetul Salaj (7 cazuri)
 – in judetul Hunedoara (14 cazuri)  
 – in judetul Caras- Severin (13 cazuri)
 – in judetul Alba (3 cazuri)  

Cazuri sporadice de rujeola au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din Bucuresti (4 cazuri) si din judetele:

– Bacau (3 cazuri)
– Bihor (1 caz)
– Constanta (3 cazuri)
– Dambovita (2 cazuri)
– Giurgiu (1 caz)
– Mehedinti (1 caz)
– Neamt(2 cazuri)
– Olt (2 cazuri)
– Sibiu (3 caz)
– Vaslui (1 caz)

Cazuri sporadice inseamna cazuri care nu pot fi legate intre ele in numar ce minimum trei. Pana in luna august, inclusiv in regiunile afectate, au fost recuperati la vaccinare 573 de copii cu varste intre 1 – 15 ani.

Medicii de familie: Astazi avem dovada clara ca nevaccinarea nu doar ne face rau, dar ne omoara copiii!

La scurt timp dupa anuntul Ministerului Sanatatii despre aceasta situatie ingrijoratoare din Romania, reprezentantii Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii de Medicina Familiei au avut o reactie ferma:

“Medicii de familie au atras atentia inca din timpul campaniilor de promovare a Saptamanii Internationale a Vaccinarii despre marea problema a refuzului vaccinarii.Iata ca apar primele semne ca acest lucru este cat se poate de adevarat. Vaccinarea este una dintre cele mai mari descoperiri ale lumii,, faptul ca noi astazi atingem senectutea este si rezultatul acestei desscoperiri. Este incredibil cum astazi se refuza vaccinarea, in medii in care informatia circula rapid si este manipulata in sens macabru, de persoane care au notorietate si insufla incredere. Iata cum astazi avem dovada clara ca nevaccinarea nu doar ne face rau, dar ne omoara copiii! Cei care isi vaccineaza copiii trebuie sa inteleaga ca pot afla informatii corecte de la profesionisti si ca medicii de familie le pot explica tot ceea ce doresc sa stie, chiar si despre reactii adverse pe care le pot avea. Dar trebuie puse in balanta micile reactii locale cu beneficiile imense. Cei care refuza vaccinarea sunt manati de frica si manipulati cu usurinta de neprofesionisti. Astazi se pot verifica usor sursele de informare. Daca aflati despre vaccinuri de la neprofesionistii din sanatate, de la vedete, de la medici care nu mai au drept de practica, sau de la comercianti de produse care promit inlocuirea imunitatii obtinute prin boala sau vaccinare, va indemnam sa fiti precauti si sa discutati aceste lucruri cu medicii vostri. Daca medicii vostri au incredere si si-au vaccinat proprii copii, daca au ales sa mearga pe acest drum, inseamna ca au incredere in el. daca parintii celor care astazi se opun vaccinarii au ales sa isi vaccineze copiii, trebuie sa fi existat motive serioase si incredere. Iata, bolile acestea omoara copii care ar fi putut fi protejati.”

La cateva ore de la anuntul privind epidemia de rujeola, in spatiul online s-a creat o adevarata isterie. Pe de-o parte oamenii care recunosc importanta si necesitatea vaccinarii, iar de cealalta parte anti-vaccinistii cu pareri formate din surse neoficiale si neavizate de nicio comunitate medicala din lume.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: