Epidemie de febra Dengue in Paraguay – atentionare de calatorie

poza decizie medicalaMinisterul Afacerilor Externe avertizeaza romanii care intentioneaza sa calatoreasca in Republica Paraguay ca in ultimul timp aceasta tara este afectata de o epidemie de febra dengue fara precedent, informeaza MAE intr-un comunicat transmis Agerpres.  Conform declaratiilor ministrului paraguayan al sanatatii, epidemia de dengue “a atins un nivel istoric”, de la inceputul acestui an fiind inregistrate peste 70.000 de persoane bolnave si 48 de decese cauzate de aceasta boala. Numarul persoanelor contaminate cu virusul dengue este de aproximativ patru ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Febra dengue este cauzata de infectia cu virusul dengue, transmis prin intepatura de tantari si se manifesta prin febra puternica, dureri de cap, dureri ale articulatiilor si hemoragii si poate cauza chiar moartea bolnavilor.

Paraguayul este tara Americii de Sud cu cea mai mare rata a mortalitatii din cauza febrei dengue, conform datelor prezentate de Departamentul de supraveghere sanitara din Paraguay.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil