Epidemia de rujeola: Crestere cu peste 700 de cazuri intr-o saptamana

14/04/2017

Epidemia de rujeola: Crestere cu peste 700 de cazuri intr-o saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-rujeola-crestere-cu-peste-700-de-cazuri-intr-o-saptamana/

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in ultima saptamana au fost raportate inca 703 cazuri de rujeola. De la debutul epidemiei si pana la data de 14 aprilie, in total, s-au inregistrat 4.793 de cazuri.

Cresterea numarului de cazuri este consecinta nevaccinarii, a explicat Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit News.ro.

Cele 21 de decese inregistrate ca urmare a epidemiei de rujeola sunt: cinci in judetul Arad, cinci in judetul Timis, cinci in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin, unul in judetul Calarasi, unul in judetul Satu Mare si unul in Bucuresti. Toate victimele era nevaccinate.

“Aceasta crestere brusca arata ca situatia nu este sub control, de aceea medicii si autoritatile sanitare locale trebuie sa intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizarii in cazul celor care nu au schema completa de vaccin. Epidemia de rujeola din Romania este consecinta vizibila a scaderii succesive a ratei vaccinarii. Aceasta epidemie trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati, parinti”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, citat de News.ro si Digi24.

In judetul Caras-Severin au fost raportate 945 de cazuri, cu 89 mai multe fata de saptamana trecuta.
In judetul Timis  sunt cu 145 mai multe cazuri raportate data de saptamana precedent, iar in Arad au fost inregistrate 827 de cazuri fata de 718 saptamana trecuta.

In Dolj sunt 317  cazuri, fata de 245, in Alba 125, fata de 96, in Calarasi 131, fata de 99.

Si, cea mai mare crestere a numarului de imbolnaviri apare in judetul Sibiu, unde saptamana trecuta erau 37, iar saptamana acesta sunt 170 de cazuri.

 

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. tranca mariana says:

    imaginea sugereaza alergie

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati