Epidemia de rujeola: Avertisment OMS pentru Romania

28/03/2017

Epidemia de rujeola: Avertisment OMS pentru Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-rujeola-avertisment-pentru-romania/

RUJEOLA

In Romania, au fost confirmate pana acum 3.400 de cazuri de rukeola si 17 decese, iar in Italia numarul cazurilor a ajuns la 850.

In acest moment, in 14 din cele 53 de tari europene exista un risc mare de epidemie. OMS someaza autoritatile din tarile in care au fost inregistrate cazuri sa ia urgent masuri pentru a tine imbolnavirile sub control si pentru a preveni unele noi.

“Au fost confirmate peste 3900 de cazuri la sfarsitul saptamanii trecute din fericire numarul deceselor nu a mai crescut, depinde cu ce comparam. Daca comparam cu ce s-a intamplat pana acum doi ani stam foarte prost. Rujeola este o boala care evolueaza epidemic cand apare un numar suficient de mare de persoane care nu au fost vaccinate, ce s-a intamplat si acum. Raportul la care faceti acum referire este un raport al OMS din regiunea europeana intr-adevar mentioneaza Romania alaturi de alte state. Si Italia evolueaza in acest moment o epidemie care are aproape 1000 cazuri. E clar ce scrie in raport: ca epidemia evolueaza in tarile in care acoperirea vaccinala este mai mica de 95% si noi ne gasim in aceasta situatie. Singura solutie este ca parintii sa se prezinte la medic, sa faca sau sa completeze vaccinarea copiilor pentru ca discutam de un vaccin ce se administreaza in doua doze”, a declarat dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit Digi24.

El a precizat ca efectele adverse ale vaccinului sunt extrem de rare in timp ce numarul mare de imbolnaviri si decese in randul celor care nu se vaccineaza este evident.

“Riscul bolii este generat de faptul ca virusul rujeolic dincolo de suferinta pe care o provoaca copilului, poate sa provoace cazuri foarte grave, chiar mortale, cele 17 cazuri sunt dovada. E important sa ne vaccinam. In ceea ce priveste efectele adverse ale vaccinului, toata lumea le mentioneaza dar nimeni nu le demonstreaza. Ele exista daca ne referim la o usoara roseata, dar efectele grave care urmeaza vaccinului sunt extrem de rare, sunt exceptii in timp ce numarul mare de imbolnaviri si decesele sunt evidente si trebuie sa ne gandim de doua ori daca vrem sa ne supunem copilul unui astfel de risc”, a afirmat Rafila, conform sursei mentionate.

Raspandirea epidemiei in alte tari din Europa depinde de acoperirea vaccinala din fiecare tara , iar profesorul Rafila a mai spus ca Romania a inceput sa ia masuri pentru oprirea epidemiei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. alex says:

    1.de unde 53 de state europene ? poate cu insule, state nesuverane, enclave…
    2.de “epidemia” , silentioasa ce-i drept , de autism ati auzit ? nu este o epidemie foarte vocala, in schimb, la ritmul la care merge, ne ia necuratul pe toti – ca populatie- in nu mai mult de 20-30 de ani. alaturand la varsta a treia si epidemia de “demente mixte”, ce mai ramane? o populatie intre care va constata ca rujeola a fost si va fi ,epidemii vor mai fi chiar si cu o acoperire vaccinala optima. sunt eruptii periodice, si la poliomielita si la rubeola si la rujeola.la cele doua din urma ne mai putem imuniza.la polio salbatic din Ucraina sau orientul apropiat, nu. de gripa nu se spune nimic. nici cat de agresiva si ciudata a fost in acest sezon rece, nici cate decese.
    3. suntem acuzati ca ducem rujeola in Europa. pai cum? acolo in Belgia, Italia, Olanda,Ungaria nu este acoperire vaccinala 95 % ? ce sa le dam ? aaa, poate un virus salbatic la care nu exista vaccin.pai ziceti asa oameni buni. pai acest vaccin o sa-l facem noi. la Institutul Cantacuzino. mi-e greu sa-i scriu si numele la cat de mutilat a fost din anii 90 incoace.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial