EMA: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson poate fi administrat ca doza booster

15/12/2021
EMA: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson poate fi administrat ca doza booster

EMA: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson poate fi administrat ca doza booster

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-vaccinul-anti-covid-johnson-johnson-poate-fi-administrat-ca-doza-booster/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson poate fi utilizat ca doza de rapel (“booster”) daca au trecut cel putin doua luni de la administrarea primei doze la persoane cu varste de peste 18 ani, informeaza AFP.

“Recomandarea vine in urma datelor medicale care arata ca o doza ‘booster’ a vaccinului anti-COVID-19 Janssen, administrata la cel putin doua luni dupa prima doza inoculata la persoane adulte, a determinat o crestere a nivelului anticorpilor impotriva SARS-CoV-2”, a anuntat EMA intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Acesta este cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19, dupa cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech si Moderna, care va putea fi utilizat ca doza “booster” in Uniunea Europeana la persoane adulte.

EMA recomanda ca vaccinul Johnson&Jonson sa fie administrat ca doza “booster” la cel putin doua luni dupa inocularea cu prima doza a acestui ser.

Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA a ajuns totodata la concluzia ca o doza “booster” a vaccinului Johnson & Johnson poate fi administrata dupa cele doua doze ale unuia dintre vaccinurile cu ARN mesager autorizate in Uniunea Europeana, Pfizer si Moderna.

Etichete: vaccinul anti-covid Johnson & Johnson, booster vaccin Johnson & Johnson, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: