EMA va analiza in regim de urgenta cererile privind vaccinurile anti-Covid bivalente

24/08/2022
EMA va analiza in regim de urgenta cererile privind vaccinurile anti-Covid bivalente

EMA va analiza in regim de urgenta cererile privind vaccinurile anti-Covid bivalente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-va-analiza-in-regim-de-urgenta-cererile-privind-vaccinurile-anti-covid-bivalente/

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA) se va intruni intr-o reuniune extraordinara programata la inceputul lunii septembrie, pentru a evalua cererile primite de la companiile Moderna si Pfizer privind vaccinurile lor adaptate impotriva variantei Omicron a virusului SARS-COV-2.

Potrivit autoritatii de reglementare, au fost inregistrate doua cereri, una de la Moderna pentru vaccinul impotriva anti-Covid-19, Spikevax, si cealalta de la Pfizer/BioNTech pentru vaccinul Comirnaty.

Vaccinurile anti-Covid modificate pentru a include si varianta Omicron, pot imbunatati nivelul de protectie atunci cand sunt utilizate ca doza de rapel (booster), au declarat in luna iulie, mai multe autoritati de reglementare in domeniul sanitar la nivel mondial.

Noile vaccinuri bivalente ar urma sa combata atat virusul original detectat pentru prima data in China cat si subvarianta BA.1 Omicron

La inceputul acestei luni, Marea Britanie a aprobat utilizarea noului vaccin adaptat anti-Covid de la Moderna. Acesta este primul vaccin bivalent impotriva virusului SARS-CoV-2 din lume.

Etichete: CHMP, EMA, vaccinuri bivalente anti-covid, vaccinuri omicron, moderna, pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: