EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid

07/12/2021
EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-medicament-impotriva-artritei-autorizat-pentru-tratarea-pacientilor-covid/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a recomandat extinderea utilizarii medicamentului RoActemra (Tocilizumab), dezvoltat de grupul farmaceutic Roche impotriva artritei, la pacientii adulti diagnosticati cu COVID-19 care au nevoie de tratament sistemic cu steroizi si la cei care necesita suport de oxigen sau ventilare mecanica, informeaza Reuters.

Potrivit EMA, comitetul sau pentru medicamente de uz uman a evaluat datele medicale furnizate de un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de adulti spitalizati din cauza COVID-19 si a ajuns la concluzia ca beneficiile aduse de acest medicament sunt mai mari decat riscurile pentru pacientii din categoriile mentionate, relateaza si Agerpres.

Aprobarea oficiala a medicamentului produs de grupul Roche va trebui sa fie acordata de Comisia Europeana, care respecta de obicei recomandarile formulate de EMA.

RoActemra, cunoscut si sub denumirea de Tocilizumab, este un medicament creat impotriva artritei, care a fost autorizat de urgenta in luna iunie de FDA pentru a fi administrat in Statele Unite pacientilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen, mai scriu sursele citate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a recomandat la randul ei acest medicament dupa rezultatele promitatoare furnizate de un studiu clinic, a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament sa ajunga cat mai repede in regiuni ale lumii unde nu era folosit pana in prezent.

Etichete: medicament artrita, medicamente covid-19, medicament Roche, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: