EMA: Autorizarea in regim de urgenta in UE a vaccinului rusesc Sputnik V, o ruleta ruseasca

09/03/2021

EMA: Autorizarea in regim de urgenta in UE a vaccinului rusesc Sputnik V, o ruleta ruseasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-autorizarea-in-regim-de-urgenta-in-ue-a-vaccinului-rusesc-sputnik-v-o-ruleta-ruseasca/

Conducerea consiliului de administratie al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a sfatuit tarile membre ale UE sa nu autorizeze in regim de urgenta vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, invocand date insuficiente, momentan, despre persoanele vaccinate, relateaza AFP si Agerpres.

“Se poate compara putin cu ruleta ruseasca”, a declarat Christa Virtumer-Hoche intr-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF.

”Avem nevoie de documente pe care sa le putem examina. In prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a mai adaugat presedinta consiliului de administratie al EMA, potrivit surselor citate.

“Suntem in necunoscut si de aceea recomand cu tarie sa nu eliberam o autorizatie nationala de urgenta”, a mai insistat reprezentanta EMA, indemnand tarile sa astepte unda verde de la autoritatea de reglementare europeana.

Reamintim ca, saptamana trecuta, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat ca a inceput examinarea vaccinului rusesc Sputnik V impotriva Covid-19, o etapa cruciala in vederea utilizarii sale in Uniunea Europeana.

Etichete: autorizare vaccin rusesc Sputnik V, vaccin rusesc anti-covid, riscuri vaccin rusesc sputnik, ema

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: