Elvetia, prima tara care a autorizat vaccinul bivalent impotriva Covid-19

30/08/2022
Elvetia, prima tara care a autorizat vaccinul bivalent impotriva Covid-19

Elvetia, prima tara care a autorizat vaccinul bivalent impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/elvetia-prima-tara-care-a-autorizat-vaccinul-bivalent-impotriva-covid-19/

Agentia de reglementare a medicamentelor din Elvetia, Swissmedic, a autorizat primul vaccin bivalent anti-COVID-19, care va putea fi utilizat ca doza booster, informeaza Reuters.

Vaccinul Spikevax, dezvoltat de compania americana Moderna cu ajutorul tehnologiei ARN mesager impotriva a doua variante ale noului coronavirus, a fost autorizat pentru toate persoanele cu varste de peste 18 ani, au precizat reprezentantii Swissmedic, potrivit Agerpres.

Noul vaccin, denumit “Spikevax Bivalent Original/Omicron”, a fost conceput pentru a fi administrat in doua doze de cate 0,5 ml.

Fiecare doza contine 25 de micrograme din vaccinul original Spikevax mRNA-1273 si 25 de micrograme de ARN mesager care vizeaza varianta Omicron (subvarianta originala BA1 si subvariantele BA.4/BA.5).

De asemenea, reprezentantii Swissmedic au precizat vaccinul a generat concentratii mai mari de anticorpi impotriva variantei Omicron decat vaccinul original Spikevax.

Etichete: vaccin bivalent impotriva covid-19, vaccinul spikevax, vaccin impotriva omicron, swissmedic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: