ECDC: Peste jumatate din tarile UE, printre care si Romania, se afla in zona rosie de risc epidemic

16/10/2020

ECDC: Peste jumatate din tarile UE, printre care si Romania, se afla in zona rosie de risc epidemic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-peste-jumatate-din-tarile-ue-printre-care-si-romania-se-afla-in-zona-rosie-de-risc-epidemic/

Saptesprezece tari, intre care si Romania, din totalul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt marcate cu rosu pe noua harta europeana de risc epidemic pentru COVID-19 publicata de Centrul european pentru prevenirea si controlul bolilor (ECDC), informeaza AFP.

Pe aceasta harta, doar trei tari din UE sau din Spatiul Economic European (Norvegia, Finlanda si Grecia) sunt in mare parte marcate in verde, in timp ce cinci tari (Italia, Cipru, Estonia, Lituania si Letonia) sunt in principal marcate in portocaliu, relateaza si Agerpres.

Totusi, cinci tari (Germania, Austria, Suedia, Danemarca si Islanda) nu au fost evaluate in aceasta harta cu cod de culori din ‘lipsa datelor de la teste’ dintr-un motiv neprecizat, iar ECDC nu a putut comenta deocamdata aceasta absenta.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Potrivit recomandarilor, spre deosebire de cei care vin dintr-o zona verde, calatorii care vin dintr-o zona portocalie si rosie (sau gri) pot fi supusi masurilor restrictive la sosire.

In total, 16 tari ale UE, inclusiv Franta, Spania, Polonia si Romania, precum si Regatul Unit apar in rosu pe aceasta harta ce arata situatia epidemiologica europeana.

Potrivit unei decizii la nivel european, aceasta harta trebuie actualizata in fiecare saptamana.

Etichete: pandemie covid-19 europa, tari zona rosie pandemie, ECDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: