Ebola, tot mai aproape de Romania

10/10/2014

Ebola, tot mai aproape de Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ebola-tot-mai-aproape-de-romania/

ebolaEbola, boala fara leac care a omorat deja mii de oameni in Africa de Vest, se afla tot mai aproape de Romania, ba chiar la granita.

Alerta in Serbia

Cumplitul virus patrunde tot mai mult in Europa. Dupa  ce in Spania, o asistenta medicala a fost infectata, acum, autoritatile din Serbia anunta ca au 708 izolate si sub monitorizare atenta, posibil infectate cu Ebola. 

Ministrul sarb al Sanatatii a anunta ca 92 dintre acestea s-au intors recent din zone ale Africii de Vest cu risc maxim.

Pentru a preveni patrunderea virusului pe teritoriul Serbiei, au fost luate toate masurile de precautie, in concordanta cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spun autoritatile sarbe.

De asemenea, au fost intensificate eforturile pentru asigurarea de echipament de protectie suplimentar, dupa inregistrarea primului caz de Ebola in Europa, raportat in Spania acum cateva zile.

Ebola si in Bulgaria

Este alerta si in Bulgaria, o alta tara vecina cu Romania. Hotelul in care a fost cazat un britanic care a murit joi, 9 octombrie, intr-un spital din Skopje la cateva ore dupa internare, a fost sigilat, iar autoritatile verifica daca decesul a fost cauzat de virusul Ebola, relateaza  Agentia Reuters.

Conform Organizatiei Mondiala a Sanatatii, numarul celor morti din cauza contaminarii cu Ebola a ajuns la 3.879 din totalul de 8.033 de persoane infectate.

De curand, presedintele Medici fara Frontiere, Jeanne Liu, a mai declarat ca, din pacate, pana acum, “liderii nu reusesc sa blocheze aceasta amenintare transnationala”.

Ingrijorarile privind extinderea virusului Ebola sunt tot mai accentuate pe zi ce trece.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale