Raspandirea virusului Ebola aduce ingrijorari la nivel mondial

03/09/2014

Raspandirea virusului Ebola aduce ingrijorari la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raspandirea-virusului-ebola-aduce-ingrijorari-la-nivel-mondial-2/

controale-in-spitaleIngrijorarile privind extinderea virusului Ebola sunt tot mai accentuate pe zi ce trece. Conform AFP, presedintele Médecins sans frontières (MSF), Jeanne Liu, a declarat ca “in cele şase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din istorie, lumea este pe cale să piardă bătălia pe care o duce pentru a o opri”.

Medici fara frontiere: “Liderii nu reusesc sa blocheze aceasta amenintare transnationala”

Intr-un comunicat de presa emis de MSF marti, se exprima ingrijorarea specialistilor privind rapiditatea raspandirii virusulului.

Tot presedintele Medici fara Frontiere, Jeanne Liu, a mai declarant ca, din pacate, pana acum, “liderii nu reusesc sa blocheze aceasta amenintare transnationala”.

Estimare sumbra din partea OMS: In curand, 20.000 de morti

Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS) au dat publicitatii un bilant privind numarul victimelor de la debutul epidemiei si pana in prezent. Raportarile arata ca pana acum, virusul Ebola a omorat aproape 1.600 de persoane dintre care 120 de membrii ai personalului medical.

Si, conform acelui raport, alte 3.000 de persoane sunt infectate. Tabloul sumbru include si estimarile conform carora virusul ar putea face pana la 20.000 de victime, iar aceasta intr-un timp relativ scurt.

Tot reprezentantii OMS au mai afirmat ca pentru a limita extinderea virusului in urmatoarele trei luni, ar avea nevoie de circa 490 de milioane de dolari.

Metoda japoneza de diagnosticare

Vestea buna este ca cercetatorii japonezi de la Universitatea din Nagasaki au anuntat dezvoltarea unei metode care permite detectarea virusului in organism in aproximativ 30 de minute.

“Noua metoda prezinta doar un simplu echipament de incalzire, alimentat de o baterie, si totul costa doar cateva sute de dolari, un pret pe care o tara in curs de dezvoltare ar trebuie sa fie in masura sa-l plateasca”, a afirmat profesorul Jiro Yasuda, expertul care conduce echipa de cercetare.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: