Ebola ar putea fi inclusa in programele nationale de sanatate din Romania

10/10/2014

Ebola ar putea fi inclusa in programele nationale de sanatate din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ebola-ar-putea-fi-inclusa-programele-nationale-de-sanatate-din-romania/

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat punerea in dezbatere publica a unui proiect de hotarare de Guvern prin care se doreste, printre altele, si combaterea infectiilor cu virusul Ebola in cazul aparitiei acestei boli si pe teritoriul Romaniei.

“Cu Ebola nu e este de gluma”, a spus de curand si prim-ministrul Victor Ponta.

Virusul este tot mai aproape si de Romania, in Serbia si Bulgaria.

Vineri 10 octombrie, Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect prin care se doreste  asigurarea unui cadru legal pentru Programului national de supraveghere si control al bolilor transmisibile prioritare, a unui obiectiv strategic din domeniul prevenirii si cresterii capacitatii de interventie in combaterea infectiilor cu virus hemoragic Ebola, prin amenajarea spatiului necesar instalarii formatiunii medicale ROL 2, precum si asigurarea cheltuielilor de intretinere si functionare a acesteia.

Conform Mediafax, Dr. Raed Arafat a declarat de curand ca riscul de aparitie a unor cazuri de Ebola in Romania este  scazut.

Cu toate acestea s-au inceput pregatirile pentru a preintampina o posibila situatie.

S-au stabilit deja procedurile pentru izolarea temporara si transferul persoanelor cu suspiciune de Ebola la un spital militar de campanie din zona Bucurestiului, iar Guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru asta.

MAE infirma decesul unui cetatean roman in Sierra Leone

Vineri, 10 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presa prin care face referire la prezenta a 5 cetateni romani in Sierra Leone, tara afectat de epidemia de Ebola.

Cei cinci erau angajatii firmei Alro Slatina, dar conform infomarii oficiale, si-ar fi suspendat contractul de munca cu firma.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Externe verifica situatia celor 5 persoane, respectiv daca acestea se mai afla la momentul actual pe teritoriul Sierra Leone, urmand a fi luate masurile ce se impun, conform solicitarilor cetatenilor romani.

De asemenea, MAE infirma decesul unui cetatean roman in Sierra Leone, asa cum s-ar fi vehiculat in ultimele zile in mai multe publicatii.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. popescu sorin says:

    poate se va manageria Ebola ca si “gripa porcina” respectiv ” gripa aviara” ….direct din scaunele DSPJUrilor, respectiv fotoliile CNAS-urilor….. respectiv prin raportari cu “carca” ca….de…. au nevoie de hartii….sa-si tina scaunele.. in rest… scapa cine poate

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: