DSP Olt: Vaccinul impotriva difteriei si tetanosului lipseste de trei luni

31/10/2017

DSP Olt: Vaccinul impotriva difteriei si tetanosului lipseste de trei luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-olt-vaccinul-impotriva-difteriei-si-tetanosului-lipseste-de-trei-luni/

Vaccinul impotriva difteriei si tetanosului pentru copii de 14 ani, lipseste de trei luni din depozitele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Introducere in Vaccinologie

Potrivit unui comunicat al DSP Olt, din datele statistice la nivel judetean, necesarul de vaccin impotriva difteriei si tetanosului este 2.618 doze, pentru a acoperi si restantele care s-au acumulat din luna iulie. Deficitul s-a inregistrat incepand din luna iulie in judetul Olt. Acest produs biologic se adreseaza copiilor cu varsta de 14 ani si contine doua tipuri de antigene (difterie si tetanos).

In privinta celorlalte vaccinuri incluse in Programul National de Imunizare, respectiv vaccinul impotriva tuberculozei, vaccinul hepatitic B pediatric, vaccinul hexacima (impotriva hepatitei tip B, difteriei, tusei convulsive, tetanosului, poliomielitei, infectiei haemophilus influenzae), vaccinul ROR (impotriva rujeolei, oreionului, rubeolei), vaccinul pneumococic, vaccinul VTA (impotriva tetanosului), in depozitul antiepidemic al DSP Olt sunt doze in stoc si nu se inregistreaza restantieri, mai scrie in comunicatul amintiti.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Metoda dezinfectiei cu lampile UV nu reprezinta o optiune pentru salile de curs din scoli

EMA a inceput analizarea in timp real a datelor privind un nou tratament pentru Covid-19

Studiu international: Sprijinul europenilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 este in crestere

Webinar gratuit | Sesiunea III – Diabetul zaharat tip 2 si complicatiile cardio-vasculare

Maraton de inscrieri pentru vaccinarea anti-Covid