DSP Bucuresti va avea conducere militara

07/08/2020

DSP Bucuresti va avea conducere militara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-bucuresti-va-avea-conducere-militara/

Secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea va coordona Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti, in urma unei decizii a ministrului Sanatatii Nelu Tataru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii transmis, vineri, Nelu Tataru l-a desemnat pe secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea sa preia, in cadrul atributiilor ce le detine la nivelul MS, coordonarea activitatii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti pana la remedierea deficientelor constatate la nivelul acestei institutii.

Ministrul Sanatatii a solicitat secretarului de stat si continuarea evaluarii activitatii acestei institutii demarata de echipa condusa de directorul general Bogdan Nica

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii a alocat Directiei de Sanatate Publica Bucuresti peste 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare in centrele acreditate din Capitala.
Pentru realizarea platilor este necesar ca reprezentantii DSPMB sa solicite deschiderea liniei de finantare.

“Mentionam ca, o prima solicitare de acest fel a fost inregistrata de MS la inceputul acestei saptamani pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru aceasta suma au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020 a mai fost depusa o noua solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se asteapta documentele justificative.”, se mai precizeaza in comunicat.

“Am introdus decontarea testelor RT-PCR in programul national in luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru in care se prelucrau probele si, dupa o munca sustinuta de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate si incluse in program. Dorim o crestere a numarului de puncte de testare si o intensificare a activitatilor.

Exista un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat daca este necesar”, a declarat si ministrul Sanatatii Nelu Tataru.

Etichete: dsp bucuresti, coordonare militara, teste pcr covid, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale