DSP Botosani acuza o firma de curierat ca a compromis o proba trimisa la Institutul Cantacuzino

25/06/2020

DSP Botosani acuza o firma de curierat ca a compromis o proba trimisa la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-botosani-acuza-o-firma-de-curierat-ca-a-compromis-o-proba-trimisa-la-institutul-cantacuzino/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani acuza o companie de curierat ca ar fi provocat compromiterea unei probe necroptice care ar fi fost expediata catre Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino’ din Bucuresti si nu ar fi ajuns la destinatie.

Directorul DSP, medicul Monica Adascalitei, sustine ca autoritatile sanitare din Botosani ar fi transmis, pe 10 iunie, catre Institutul ‘Cantacuzino’ din Bucuresti proba necroptica prelevata de la un pacient din Dorohoi care a decedat si care trebuia supusa testarii COVID-19, transmite Agerpres.

Prin intermediul firmei de curierat, proba ar fi trebuit sa ajunga la laborator pe 11 iunie, insa coletul nu a fost expediat. Oficialul DSP Botosani sustine ca livrarea coletului s-a facut in baza unui contract cu prestatorul de serviciu si ca nu ar fi fost primul pachet de acest gen trimis la Bucuresti. In plus, Monica Adascalitei sustine ca modalitatea de lucru este foarte uzuala, fiind aplicata si de alte directii de sanatate publica din tara.

“Noi am primit proba de la Dorohoi si, dupa ce am facut ancheta interna, prin laboratorul DSP si medicul epidemiolog, s-a trimis la Cantacuzino in masurile cele mai sigure posibile. Era temperatura optima, era sigilata, decontaminata si nu avea ce sa pateasca nimeni nimic. Greseala a fost a celor de la Cargus, pentru ca acest colet nu a ajuns la destinatar, la Institutul Cantacuzino. Trebuia sa ajunga pe 11 iunie. Nu ne-a anuntat nimeni ca acest colet nu a ajuns si abia marti s-au uitat pe acel AWB si scria ca coletul se afla in depozitul de la Bucuresti”, a afirmat Adascalitei, conform Agerpres.

Sefa DSP a precizat ca pachetul a ajuns la ‘Cantacuzino’ abia miercuri, dupa ce i-a contactat personal pe reprezentantii firmei de curierat. Ea mai afirma ca ‘proba este viciata’, iar din acest motiv ia in calcul depunerea unei plangeri fata de firma respectiva.

Etichete: dsp botosani, probe institutul cantacuzino, transport probe medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: