DSP Alba: A crescut semnificativ numarul cazurilor de infectii cu Rotavirus

25/01/2017

DSP Alba: A crescut semnificativ numarul cazurilor de infectii cu Rotavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-alba-a-crescut-semnificativ-numarul-cazurilor-de-infectii-cu-rotavirus/

termometru2-min

Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, numarul infectiilor cu Rotavirus a crescut semnificativ in primele 23 de zile din ianuarie.

“In judetul Alba a crescut semnificativ numarul cazurilor de infectii cu Rotavirus, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In luna ianuarie 2016 au fost inregistrate doar 7 cazuri, in vreme ce in primele 23 de zile ale anului in curs, numarul cazurilor de infectii a ajuns la 25”, se precizeaza in comunicatul emis de DSP Alba.

Rotavirusul este un virus care afecteaza intestinul subtire, fiind cea mai intalnita cauza de diaree si deshidratare severa la bebelusi. Mai mult, circa 90% dintre copii vor suferi cel putin odata de infectie cu Rotavirus, pana la varsta de 5 ani, daca nu au fost vaccinati. Infectia este mai frecventa in lunile reci ale anului, respectiv in perioada noiembrie – mai, precizeaza  sursa mentionata.

Medicii de familie au dispozitie cursul “Optiuni suplimentare de vaccinare”, GRATUIT si credit cu puncte EMC.
Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: