Dr. Valeriu Gheorghita: Vaccinarea continua sapte zile din sapte

05/01/2021

Dr. Valeriu Gheorghita: Vaccinarea continua sapte zile din sapte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-valeriu-gheorghita-vaccinarea-continua-sapte-zile-din-sapte/

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a inceput in conditii normale, nu s-au inregistrat evenimente deosebite si au fost respectate procedurile, spune dr. Valeriu Gheorghita coordonatorul campaniei nationale de vaccinare.

“Este prematur sa vorbim de succes sau esec in momentul de fata. (…) Campania inceput in conditii normale, nu s-au inregistrat evenimente deosebite, procesul in sine de vaccinare a decurs normal, echipele de vaccinare si-au facut treaba, au respectat procedurile”, a declarat, marti, medicul militar citat de Agerpres.

El a anuntat ca se vor face vaccinari sapte zile din sapte.

“Incepand din aceasta saptamana, ziua de duminica este deblocata. Practic, vaccinarea continua sapte zile din sapte, de la 8 dimineata pana la 8 seara si chiar dupa 8 seara pentru personalul propriu din unitatea respectiva care intra in servicii de garda sau in turele de noapte. Ieri, la ora 20,00, erau vaccinati aproape 13.000 de persoane, fiind programate in platforma circa 10.800 de persoane. Deci, s-au vaccinat mult peste cat erau programati. (…) Astazi sunt peste 12.000 de persoane programate, maine sunt peste 15.000 de persoane programate. Ritmul programarilor creste, ceea ce este foarte bine. (…) Oricand, o persoana care astazi nu doreste sa fie vaccinata o poate face pe durata derularii campaniei de vaccinare”, a mai precizat Dr. Gheorghita.

Pentru etapa a doua de vaccinare sunt prevazute peste 900 de centre, cu o capacitate de peste 140.000 de persoane vaccinate pe zi. Urmatoarea transa de vaccin va ajunge miercuri in tara pe cale aeriana.

“In ceea ce priveste personalul din invatamant, ne gandim la acest aspect de prioritizare. Ei sunt oricum inclusi in etapa a doua, atat timp cat servesc activitati esentiale extrem de importante pentru sistemul educational din Romania. Cu siguranta este prioritatea noastra si din acest punct de vedere vom decide momentul oportun pentru vaccinarea personalului din invatamant”, a mai precizat medicul militar potrivit sursei citate.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, vaccinare anti-covid, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: