Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

22/01/2020
Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-streinu-cercel-nu-mai-umblati-dupa-teste-de-gripa-pentru-ca-le-faceti-degeaba/

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ‘Matei Bals’, spune ca diagnosticul de gripa este unul ‘clar’ si ca nu mai este nevoie de alte teste pentru aceasta afectiune.

“Trebuie sa terminam cu aceasta traznaie, pentru ca atunci cand punem diagnosticul de gripa, este clar. Te doare capul, faci febra 39-40, te dor muschii, te simti ca si cum ai fi batut. Ai gripa! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie sa stai acasa, sa te izolezi, sa suni medicul de familie si sa ii spui ce ai. El va spune: ai gripa clinic. Acum, moda asta ca facem teste de dimineata, la pranz si seara si bombardand camerele de garda cu sute de pacienti este o prostie. Nu facem decat sa mutam virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clara este: stati acasa, cautati-va, sunati medicul de familie. Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba! 80 la suta dintre ele sunt pozitive real si 20% sunt fals negative. Ca atare, daca aveti un test fals negativ, ce o sa spuneti? Ca nu aveti gripa cand aveti si nu va tratati?”, a declart dr. Streinu-Cercel, citat de Agerpres.

Continut educational:

El spune ca, in prezent, toate spitalele de pediatrie din Bucuresti trimit copiii la Institutul ‘Matei Bals’ ca sa fie testati de gripa.

“Sa intram intr-un cadru natural si sa ne vedem de treaba noastra. In fiecare an este gripa. De ieri si pana astazi, la ‘Bals’, au fost 141 de pacienti. Toti aveau gripa. Aseara, la ora 20,00, erau 50 de copii trimisi de la un spital din Bucuresti pentru test de gripa”, a mai adaugat Streinu Cercel.

Potrivit medicului, gripa se trateaza cu medicamente antivirale, unul dintre acestea avand efect in 24 de ore.

“Am vazut acum ca o serie de medici nu prescriu Osetamivir, ca nu vor sa prescrie. Ca le-a spus cineva ca nu au voie sa scrie. Domnilor, hai sa ne bagam mintile in cap! Eu inteleg medicina defensiva si ca fiecare sa faca numai ce este in teritoriul lui, dar intr-o astfel de situatie toata lumea ar trebui sa punem numarul pentru a limita raspandirea virusului. I-am dat Tamiflu/Osetamivir, i-am oprit manifestarea si respectiv transmiterea virusului in populatie”, a mai afirmat managerul de la Institutul Matei Bals, conform sursei citate.

Etichete: test gripa, diagnostic gripa, medicamente antivirale, adrian streinu-cercel

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Elena Serban says:

    De ce nu informați lumea dacă dumneavoastră știți cel mai bine, întrați pe un post de televiziune informații lumea bine și cred ca terminați cu tot,,,, bâlciul asta,,, Mulțumim domnului Doctor,,

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: