Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

22/01/2020
Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-rafila-despre-coronavirusul-din-china-riscul-exista-nu-poate-fi-exclus/

Medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, spune ca si pentru Romania exista riscul de aparitie a unor cazuri de coronavirus din China, chiar daca probabilitatea este redusa.

“Astazi la Geneva este o sedinta de urgenta convocata de directorul general al OMS. (…) Probabil o sa existe alerta la nivel global instituita de OMS si trebuie si noi sa ne conformam. (…) Riscul exista (pentru Romania – n. r.), nu poate fi exclus, dar, daca vedem ca in afara Chinei pana in momentul de fata sunt 6-7 cazuri, atunci probabil ca discutam de o probabilitate redusa, dar cu siguranta nu putem sa excludem aparitia unui caz si in Romania si in UE in general”, a afirmat Rafila, citat de Agerpres.

Specialistul a adaugat ca exista un set de masuri de alertare a unitatilor de sanatate publica si a tuturor unitatilor sanitare, inclusiv a medicilor de familie.

“Noi am facut nominalizarea unitatilor sanitare care sa primeasca pacienti. Este vorba despre spitalele de boli infectioase ‘Matei Bals’ si ‘Victor Babes’ din Bucuresti si cele de boli infectioase din Iasi, Cluj si Timisoara. S-a stabilit achizitia de reactivi si pilotarea diagnosticului de laborator in cazul aparitiei unor cazuri suspecte si bineinteles exista un set de masuri de alertarea a unitatilor de sanatate publica si a tuturor unitatilor sanitare, inclusiv a medicilor de familie privind definitia de caz astfel incat sa fie informati daca vin in contact cu o persoana care este suspecta”, a mai sustinut medicul conform sursei citate.

Vizavi de masurile de la aeroport, el a aratat ca sunt similiare cu cele utilizate in timpul pandemiei de gripa.

Etichete: coronavirus china, virus china, pneumonie misterioasa, masuri protectie virus, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: