Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

22/01/2020

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-rafila-despre-coronavirusul-din-china-riscul-exista-nu-poate-fi-exclus/

Medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, spune ca si pentru Romania exista riscul de aparitie a unor cazuri de coronavirus din China, chiar daca probabilitatea este redusa.

“Astazi la Geneva este o sedinta de urgenta convocata de directorul general al OMS. (…) Probabil o sa existe alerta la nivel global instituita de OMS si trebuie si noi sa ne conformam. (…) Riscul exista (pentru Romania – n. r.), nu poate fi exclus, dar, daca vedem ca in afara Chinei pana in momentul de fata sunt 6-7 cazuri, atunci probabil ca discutam de o probabilitate redusa, dar cu siguranta nu putem sa excludem aparitia unui caz si in Romania si in UE in general”, a afirmat Rafila, citat de Agerpres.

Continut educational:

Specialistul a adaugat ca exista un set de masuri de alertare a unitatilor de sanatate publica si a tuturor unitatilor sanitare, inclusiv a medicilor de familie.

“Noi am facut nominalizarea unitatilor sanitare care sa primeasca pacienti. Este vorba despre spitalele de boli infectioase ‘Matei Bals’ si ‘Victor Babes’ din Bucuresti si cele de boli infectioase din Iasi, Cluj si Timisoara. S-a stabilit achizitia de reactivi si pilotarea diagnosticului de laborator in cazul aparitiei unor cazuri suspecte si bineinteles exista un set de masuri de alertarea a unitatilor de sanatate publica si a tuturor unitatilor sanitare, inclusiv a medicilor de familie privind definitia de caz astfel incat sa fie informati daca vin in contact cu o persoana care este suspecta”, a mai sustinut medicul conform sursei citate.

Vizavi de masurile de la aeroport, el a aratat ca sunt similiare cu cele utilizate in timpul pandemiei de gripa.

Etichete: coronavirus china, virus china, pneumonie misterioasa, masuri protectie virus, alexandru rafila

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional