Dr. Raed Arafat: o noua lege a malpraxisului, cu despagubirea victimei

08/04/2013

Dr. Raed Arafat: o noua lege a malpraxisului, cu despagubirea victimei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-raed-arafat-o-noua-lege-a-malpraxisului-cu-despagubirea-victimei/

poza decizie medicalaSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat a declarant sambata, 6 aprilie a.c., cu ocazia conferintei internationale “Medicul si societatea”, desfasurata la Oradea, ca legea malpraxisului este in lucru, urmand ca in aproximativ doua sau trei saptamani o forma a acesteia sa fie propusa spre dezbatere publica.
“Este o comisie numita de ministru pe care o coordonez personal si care include mai multi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor: avem medici, avocati, un colectiv care acum este deja spre forma finala a legii”, a afirmat dr. Raed Arafat. Acesta a mai afirmat ca se poarta discutii si cu comisia de supraveghere a asigurarilor, precum si cu reprezentantii acestora, deoarece noua lege a malpraxisului va trebui sa asigure neaparat despagubirea victimelor.

“In momentul in care se intampla un malpraxis procesul trebuie sa mearga mai departe, ca si victima sa primeasca despagubire. Daca se rezolva acest lucru si punem, sa zicem, solutionarea sa fie direct cu cei de la asigurari, s-ar putea sa rezolvam foarte multe din nemultumirile populatiei in aceste situatii”, a declarat dr. Arafat.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a primit sambata, la Oradea, Premiul “Dr. Marta Buteanu” din partea Fundatiei pentru Sanatate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj