Dr. Gheorghita: Vaccinurile sunt eficiente si in cazul noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie

27/01/2021

Dr. Gheorghita: Vaccinurile sunt eficiente si in cazul noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-gheorghita-vaccinurile-sunt-eficiente-si-in-cazul-noii-tulpini-de-coronavirus-din-marea-britanie/

Presedintele Comitetului National de Coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, medicul militar Valeriu Gheorghita, a declarat ca vaccinurile Pfizer, Moderna si AstraZeneca sunt eficiente si impotriva tulpinii din Marea Britanie.

Continut educational:

“Da, la acest moment, datele sunt cat se poate de bune, si anume eficacitatea acestor vaccinuri este pastrata si pentru tulpina din Marea Britanie si care, din pacate, vedem ca este emergenta si in Romania. Ca atare, a fost un motiv pentru care noi ne-am dorit accelerarea campaniei de vaccinare si cresterea numarului de persoane vaccinate zilnic, tocmai pentru a asigura protejarea unui numar cat mai mare de persoane intr-un interval mai scurt de timp. A fost si motivul pentru care am decis devansarea etapei a doua, incepand cu data de 15 ianuarie. Dupa cum stiti, ea era prevazuta la inceputul lunii februarie”, a precizat medicul conform Agerpres.

La o scoala din Bucuresti, potrivit medicilor se inregistreaza un focar de coronavirus datorat noii tulpini din Marea Britanie. O confirmare oficiala in acest sens ar urma sa aiba loc la finalul saptamanii.

Etichete: eficienta vaccinuri anti-covid, tulpina coronavirus marea britanie, mutatie coronavirus marea britanie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru, in dezbatere publica

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Sanitas: Daca sindicatele nu sunt primite la masa negocierilor, atunci oamenii se vor revolta in mod spontan si va fi haos

Numarul persoanelor vaccinate anti-Covid din Romania a trecut de 1.000.000

Estimarile arata ca vaccinurile anti-Covid ofera o protectie de cel putin un an