Dr. Adrian Streinu-Cercel: La cazurile severe, hidroxiclorochina nu isi mai are locul

19/10/2020

Dr. Adrian Streinu-Cercel: La cazurile severe, hidroxiclorochina nu isi mai are locul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-adrian-streinu-cercel-la-cazurile-severe-hidroxiclorochina-nu-isi-mai-are-locul/

Intrebat daca este de acord cu specialistii care spun ca hidroxiclorochina s-a dovedit ineficienta si chiar a marit rata de mortalitate a pacientilor cu Covid-19, medicul Adrian Streinu-Cercel a spus ca pot aparea probleme doar daca dozajul este prea mare.

” Hidroxiclorochina, nu e nimic nou sub soare, problema este ca fiecare boala isi are indicatia in functie de o anumita concentratie a medicamentului. La cei care au dat doze mari, si vezi exemplul Frantei, au avut probleme. Noi am dat doze mai mici si nu am avut nicio problema legata de hidroxiclorochina, ba, mai mult, aceasta data de la inceput face bine. La cazurile severe, hidroxiclorochina nu isi mai are locul, nici Remdesivir”, a declarat Dr. Streinu-Cercel, citat de Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, medicul a mai spus ca legislatia in domeniul sanitar in timpul pandemiei a fost scrisa “pe genunchi”, pentru ca asa au fost vremurile.

“Vom scapa de pandemia asta, cu siguranta. Cati dintre noi, nu stiu sa va spun, dar vom scapa de ea. Vor veni celelalte generatii care trebuie sa fie si ele protejate si sa stie din timp ce au de facut. Noi am scris legislatia acum pe genunchi, asa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a iesit. Multe, putine, nu asta este problema. Important este ca acum avem ce sa utilizam si trebuie puse in practica. Pe urma le schimbam, evident”, a mai precizat Steinu-Cercel duminica, conform sursei citate.

Etichete: hidroxiclorochina, hidroxiclorochina tratament covid, legislatie pandemie, dr streinu-cercel

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Voiculescu: Tot ceea ce inseamna munca administratiei publice, ban public cheltuit, ar trebui sa fie date transparente

Webinar gratuit | Sesiunea IV – Diabetul zaharat tip 2 si complicatiile renale

A fost eliminata restrictia de varsta pentru vaccinul AstraZeneca

Ministrul Sanatatii: Daca lucrurile merg asa in continuare, nu putem exclude alte restrictii

Citu: Am cerut sa inceapa mai devreme etapa a III-a, sa dam drumul tuturor romanilor sa se vaccineze